FeaturedHaberler

Elektrik motorlu yeni Peugeot 208 ortaya çıktı!




Önümüzdeki yıl yollara çıkacak yeni Peugeot 208, Fransız markanın saf elektrikli seçeneğine sahip ilk modeli olacak. Bu açıdan küçük bir devrim yaratacak olan elektrikli model ilk kez görüntülendi!

Elektrikte Fransız devrimi: Peugeot 208 EV görüntülendi!

Daha önce yine bir kış testinde ortaya çıkan yeni 208, bu sefer de Fransa Alpleri’nde objektiflere yansıdı. Fotoğrafçının aktardığı bilgilere göre içten yanmalı motor sesi olmadığından test aracının bir elektrikli versiyon olduğu söyleniyor. Arka tamponda herhangi bir egzoz çıkışının olmaması da bu argümanı destekliyor.

Yeni Peugeot 208’in dış mekanına baktığımızda özellikle far-stop grubunda abileri 308 ve 508 modellerinden kopya çektiğini görüyoruz. Bunun dışında test aracı sıkı bir kamuflaj ile kaplandığı için genel tasarımı hakkında tahminde bulunmak zor. Aracın iç mekanında da Peugeot’un güncel tasarım dilinin yanı sıra sürpriz olarak yarı otonom sürüş destek sistemi görebiliriz.

PSA grubunun popüler platformu CMP’yi kullanacak olan yeni 208, DS 3 Crossback ve yeni Opel Corsa ile kardeş olacak. Modelin elektrikli versiyonu ise bu motor için özel geliştirilen e-CMP adlı modüler platformda yükselecek. Ayrıca elektrikli Peugeot 208’in tek şarjda 300-450 kilometre arası menzil sunacağı iddia ediliyor.

Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan yeni Peugeot 208 ve 208 EV ile ilgili görüşlerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu