FeaturedHaberler

İkinci nesil Nissan Juke, elektrikli motor ile gelebilir!




Nissan’ın başarılı crossover modeli Juke, ilk jenerasyonu ile neredeyse 10 yıldır yollarda. Modelin yeni jenerasyonu merakla beklenirken, Japon markadan elektrikli motor açıklaması geldi!

Şehrin haylazı “elektrikleniyor”: Yeni Nissan Juke ile ilgili detaylar!

Yıl sonunda tanıtılması beklenen ikinci nesil Nissan Juke, Autoexpress’in iddiasına göre CMF-B platformunda yükselecek. Beşinci jenerasyon Renault Clio ile platform kardeşi olacak modelin hibrit haricinde tam elektrikli bir versiyonunun da üretileceği iddia edildi. Nissan’ın Avrupa ürün müdürü Peter Bedrosian ise söylentileri yalanlamadı.

Bedrosian, “Küresel pazarda insanların ana odağı sedan ve hatchback modellerden SUV’lara kayıyor. Renault ve Nissan olarak çeşitli aktarma organları üzerinde çalışıyoruz, elektrik de bunlardan biri.” diyerek iddialara kapı aralamış oldu. Yeni Juke, tasarım tarafında ise aykırı yapısını koruyacak. Markanın ticari faaliyetler şefi Shiro Nakamura geçtiğimiz aylarda modelin kızgın fakat daha az agresif görüneceğini belirtmişti.

Elektrik ve hibrit seçeneklerin yanı sıra modelde içten yanmalı motorlar da devam edecek. 1.0 litre ve 1.6 litre hacmindeki benzinli ile 1.5 litrelik dCi motor seçeneklerinin yeni Juke’da yer alması bekleniyor. Ayrıca Nismo ile beraber geliştirilebilecek özel bir performans versiyonunu görmek de sürpriz olmaz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu