FeaturedHaberler

Daimler, Kuzey Kore lideri nedeniyle diken üstünde!




Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un geçtiğimiz hafta Rusya ve ABD liderleri ile yaptığı görüşmede objektiflere dikkat çekici bir detay yansıdı. Bu sürpriz detay sonucunda ise Daimler ve Mercedes-Benz adeta kırmızı alarma geçti!

Daimler: Kuzey Kore liderine zırhlı otomobil satmadık!

Vladimir Putin ile bir dizi görüşme yapmak üzere Rusya’ya giden Kim, iki makam aracını da beraberinde getirdi. Kuzey Kore liderinin Mercedes-Benz S600 Pullman Guard ve Maybach 62 limuzinleri ise Alman üreticiyi hükümetler ile karşı karşıya getirdi. Çünkü BM ve ABD, ülkenin nükleer silah programını durdurması için lüks mallara karşı bir dizi ambargo uygulamış durumda.

İddialara göre Kim Jong-Un, Daimler’i zan altında bırakmak için yurt dışı seyahatinde bu araçları özellikle beraberinde getirtti. Grup sözcüsü Silke Mockert ise yaptığı açıklamada iki otomobilin nasıl temin edildiğini bilmediklerini söyledi. “Şirketimizin 15 yılı aşkın süredir Kuzey Kore ile doğrudan bağlantısı bulunmuyor. Ancak özellikle kullanılmış araçların üçüncü taraflar aracılığıyla satışının bizim sorumluluğumuzun ötesinde olduğunu bilmenizi istiyoruz.” diyen Mockert, bir anlamda Alman şirketin sorumluluğunun olmadığını ifade etti.

İddialara göre Mercedes üretimi araçlar uzun süredir Kuzey Kore envanterinde bulunuyor. Bu araçlardan S600 Pullman’ın, Kim’in Donald Trump ile geçtiğimiz yıl Singapur ve Şubat ayında Vietnam’da yaptığı görüşmelerde de kullanıldığı söyleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu