Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Toyota uzaya araç göndermeye hazırlanıyor




Toyota ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı, uluslararası uzay araştırmaları için iş birliğine hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre ekip uzaya araç gönderecek.

2029 yılında gönderilmesi üzerine çalışılan uzay aracı yüzeyden örnekler toplayacak. Bu örnekler sayesinde bilim adamlarının daha fazla bilgi edinmesi amaçlanıyor. Araç, sınırlı enerji kaynaklarının olduğu ayda, 10 bin kilometreden daha fazla menzil kat edebilecek.  Astronotlara daha fazla özgürlük ve kolaylık sağlayacak keşif aracı, uzay araştırmalarına da ivme kazandıracak. Uluslararası uzay araştırmaları, insan faaliyetlerini genişletmek ve sürdürülebilir bir ortam yaratmak adına faaliyetlerini uzayda ve Mars’ta gerçekleştirecek.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Başkanı Akio Toyoda,  global ölçekte çevresel sorunlara, kendi gezegenimiz açısından yanıt vermenin önem taşıdığını belirterek, “Otomobiller insanlara her yerde özgürlük sağlamak için aktif rol oynuyorlar. Bu projeyle birlikte Toyota’nın sürüş performansını ve dayanıklılığını sergileyeceğiz. Uzay için yakıt hücreli teknolojilerimizi daha da geliştireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.


İlginizi çekebilir

Tesla Model Y, lansmandan önce sürpriz yaptı!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu