Haberler

Daimler ve Renault-Nissan ortaklığı bitiyor mu?




Daimler, son dönemde Renault-Nissan ittifakıyla oldukça yakın ilişkiler kurmuş durumda. Motor tedariğinden ortak platform paylaşımına pek çok alanda yapılan bu stratejik ortaklığın sonlanacağı iddia edildi!

Daimler, Renault-Nissan ortaklığını sonlandırmak istiyor!

Uzun süredir Daimler CEO’luğunu üstlenen Dieter Zetsche, Mayıs ayında yerini Ola Kallenius’a devredecek. İstanbul doğumlu olan Zetsche’nin emekliliği sonrası yeni CEO’nun pek çok alanda tasarrufa gitmesi bekleniyor. 2021 yılına kadar toplam 8 milyar Euro maliyet tasarrufu etmeyi planlayan Kallenius, bunun için deyim yerindeyse neşteri vuracak.

Dr. Dieter Zetsche Visits Brackley & Brixworth

Alman Manager Magazin dergisi, Kallenius ve ekibinin gelecek planlarına ulaştığını iddia etti. Bu planlara göre Daimler grubunda 2 yıl içerisinde yaklaşık 10.000 kişinin işine kademeli olarak son verilecek. Ayrıca Alabama fabrikasındaki arızalı elektronik sistemlerin onarımı için yaklaşık 500 milyon Euro’luk bir yatırım yapılacak. Bu hatanın giderilmesi ile beraber hatalı üretimden kaynaklanan yaklaşık 2 milyar Euro zararın da önüne geçilecek.

Ortaya çıkan planların en önemlisi ise Renault-Nissan ittifakı ile yapılan stratejik ortaklığın sonlandırılması. İki şirketin Mercedes X-Serisi/Nissan Navara ve Smart Forfour/Renault Twingo modelleri üzerinde ortaklıkları bulunuyor. Daimler’in ilk etapta bu ortak projeleri yenilemeyerek anlaşmayı daraltacağı iddia ediliyor.

Alman şirketten şimdiye kadar herhangi bir yalanlama gelmezken, Ola Kallenius’un göreve geldikten sonra şirketin gelecek vizyonunu duyurması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu