FeaturedHaberler

McLaren GT, 620 beygirlik güçlü motoruyla duyuruldu




İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren, yeni grand tourer modeli olan GT’yi duyurdu. Markanın şimdiye kadar ürettiği en geniş araç olan McLaren GT ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Konforlu bir grand tourer arayanlara: İşte McLaren GT!

McLaren GT, yüksek performansın yanı sıra uzun mesafeli yolculuklarda konfor isteyen kullanıcılara da hitap ediyor. Bu sebepten ötürü markanın diğer modellerine göre tamamen farklı bir vizyon izlediği söylenebilir. Karbonfiber destekli MonoCell II-T Monocoque temeline dayanan araç, böylece oldukça geniş bir iç hacim sunuyor. Bunu da yaklaşık 4.7 metre uzunluk ve toplam 570 litre yükleme alanından anlayabiliyoruz.

İngiliz üretici, yeni modelinin üst seviye konfor sunması için pek çok çözümü bir arada sunuyor. Süspansiyon, direksiyon ve fren sistemleri yüksek hassasiyete göre optimize edilmiş. Ayrıca hidrolik amortisörler, yumuşak bir sürüşe olanak sunan proaktif sönümleme kontrolü ile beraber çalışıyor. 3 farklı sürüş modu, 20″ ön ve 21″ arka Pirelli P ZERO lastikler ise bu çözümleri tamamlıyor.

Aracın iç mekanında ise yüksek kalite ve performans katmanlarını bir arada görüyoruz. Elektrikli ve ısıtmalı koltuklar standart olarak Nappa deri döşeme ile gelirken, yıl sonunda Kaşmir döşeme opsiyonu kullanıcılara sunulacak. Bunu beklemek istemeyen kullanıcılar için yumuşak ve Alcantara deri opsiyonları seçilebilir durumda. 7-inç bilgi-eğlence sistemi, 12.3-inç dijital gösterge paneli ve 12 hoparlörlü Bowers&Wilkins premium ses sistemi ise bu lüksü tamamlıyor.

1530 kilogram ile sınıfına göre nispeten hafif bir model olan McLaren GT, gücünü 4.0 litrelik çift turbolu V8 motordan alıyor. 620 beygir güç ve 630 Nm tork üreten bu motor, aracı 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.2 saniyede taşıyor. GT’nin 0-200 performansı ise 9 saniye olarak açıklandı. Modelin maksimum hızının ise saatte 326 kilometre olduğunu belirtelim.

Yıl sonunda satışa sunulacak olan McLaren GT’nin satış fiyatı ise yaklaşık 210.000 dolar olarak belirlenmiş.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu