FeaturedHaberler

Yeni Nissan NV250 Avrupa pazarı için duyuruldu




Nissan, Avrupa pazarı için satışa sunduğu ticari araç ailesini genişletmeye devam ediyor. Japon markanın bu amaçla duyurduğu yeni modeli Nissan NV250 ise aslında oldukça tanıdık!

Japon rozetli Renault Kangoo: Karşınızda Nissan NV250!

Renault-Nissan ittifakını genellikle platform paylaşımı yoluyla iki markanın pek çok modelinde görüyoruz. Nissan NV250 ise bunun aksine emektar hafif ticari Renault Kangoo’nun kopyası olmuş. İki modeli karşı karşıya getirdiğimizde üç unsur dışında bir fark göremiyoruz: Ön, arka ve direksiyon göbeğindeki logolar. Bu da aslında NV250’nin pazarlamaya yönelik bir hamle olduğunu gösteriyor.

Yeni NV250; Panelvan, Crew Cab ve Combi olmak üzere üç gövde tipine sahip. Bu versiyonlardan Crew Cab (uzun gövde) 4.67 metre uzunluğuna sahip. Diğer gövde tiplerinin uzunluğu ise 4.28 metre olarak belirtiliyor. Hafif ticari modelin azami yük kapasitesi uzun gövdede 800 kilogram olarak belirlenmiş. Kaputunun altında 80, 95 ve 115 beygir güç üreten 1.5 litrelik dizel motor seçenekleri bulunan araç, Renault’un dCi ünitesini kullanıyor.

Son dönemde hafif ticari sınıfında hemen hemen her markanın birbiriyle ittifak kurduğunu görüyoruz. Bu ittifakların son meyveleri hatırlanacağı üzere Peugeot Rifter, Citroen Berlingo ve Opel Combo üçlüsü olmuştu. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda yine Renault Kangoo tabanlı bir başka model olan Mercedes Citan’ı da görmüştük. Son olarak Nissan NV250’nin Eylül ayından itibaren Avrupa pazarında satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Şu arabanın en azından bi iç mekanını makyajlayın ya. Megane II’de kullanılan klima kumandaları 2019’da üretilen bir araçta hala neden var?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu