FeaturedHaberler

Renault Megane RS Trophy-R, Ring’in yeni rekortmeni!




Almanya’nın Nürburgring pisti, hem otomobil üreticileri hem de otomobil severler için özel bir yer tutuyor. Sevilen piste adını yazdırmak için çıkan Renault Megane RS Trophy-R, Ring’den rekor ile döndü!

Ring’in rekortmeni artık bir Fransız: Megane RS Trophy-R!

Renault, Honda Civic Type-R’a ait olan önden çekişli araçlar rekorunu kırmak için Nisan ayında ünlü pistte deneme gerçekleştirdi. Pist şartları için geliştirilen Renault Megane RS Trophy-R ile gerçekleştirilen denemede hot-hatch, pisti 7 dakika 40.1 saniyede geçti. Type-R’ın rekorunu 3.7 saniye geliştiren model, böylece Ring’in en hızlı önden çekişli otomobili olmayı başardı.megane rs trophy-r

Bu hafta sonu düzenlenen Monaco GP’de tanıtılan Trophy-R versiyonu, Megane RS’in şasisinde yapılan bir takım aerodinamik geliştirmeler sonucu ortaya çıkmış. Bu kapsamda 130 kilogram hafifletilen araç, Trophy sürümünde de gördüğümüz 1.8 litrelik motoru kullanıyor. Dört silindirli motorun 300 beygir güç ve 420 Nm tork ürettiğini belirtelim.

Renault, performanslı Megane’ın Trophy-R sürümünü yalnızca “birkaç yüz adet” üreteceğini belirtiyor. Yıl sonuna kadar yollarda olacak özel aracın satış fiyatı ise henüz belirlenmemiş. Öte yandan Honda’nın Type-R’ın kırılan rekorunu yeniden ele geçirmek için hazırlık yaptığı, gelen güncel bilgiler arasında yer alıyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Ring’in yeni rekortmenine ait hızlı tur denemesini izleyelim.

Sizce Renault, Nürburgring rekorunu elinde tutmayı başarabilecek mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu