FeaturedOtomobil Sporları

Red Bull Racing, Gasly yerine Albon ile devam edecek




Formula 1’de Red Bull Racing, sezon tatilinde pilot kadrosunda flaş bir değişiklik yaptı. Performansı tartışma konusu olan Pierre Gasly yerine sezonun kalanında çaylak Alexander Albon mücadele edecek!

Çaylak Alexander Albon, Red Bull Racing ile yarışacak!

Red Bull’dan yapılan açıklamada Belçika GP’de Max Verstappen’in takım arkadaşının, çaylak sezonunu geçiren Toro Rosso pilotu Alexander Albon olacağı belirtildi. Sık sık takımdan gönderileceği iddia edilen Pierre Gasly ise sezonun geri kalanında Albon’un yerini dolduracak. İngiliz takımın açıklamasında bu kararın 2020 sezonundaki pilot kadrosuna karar verme konusunda alındığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere Red Bull Racing ve Toro Rosso arasında daha önce de pilot takası gerçekleşmişti. 2016 yılında Red Bull’da yarışan Daniil Kvyat, sezon ortasında yerini o dönemin çaylağı olan Max Verstappen’e bırakmıştı. Bu olaydan tam 3 sezon sonra takımın ikinci koltuğu için benzer bir hamle gerçekleşmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl kardeş takım Toro Rosso’da başarılı bir çaylak sezon geçiren Fransız pilot, bu sezon Daniel Ricciardo’nun yerine getirilmişti. Takım arkadaşı Max Verstappen’e göre oldukça sönük bir sezon geçiren Gasly, sezon yarılanırken 63 puanla altıncı sırada yer aldı. Verstappen ise pilotlar şampiyonasında 181 puan ile üçüncü sırada bulunuyor. Öte yandan Gasly’in yerine gelen Alexander Albon, geride bıraktığımız 12 yarışta 16 puan toplayarak pilotlar şampiyonasında kendisine 15. sırada yer buldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu