FeaturedHaberler

Tesla, yeni hedef olarak Hindistan pazarını görüyor!




Amerika ve Avrupa pazarında yerini sağlamlaştıran Tesla, yeni kıtalara açılma konusunda kararlı gözüküyor. Görünüşe göre Elon Musk, Hindistan pazarına adım atma konusunda oldukça iyimser yaklaşıyor.

Elon Musk: Hindistan için zamanı geldiğinde orada olacağız!

Hindistan’da 40.000 dolar ve üzeri fiyatlandırmaya sahip ithal araçlardan %100 oranında ithalat vergisi alınıyor. Durum böyle olunca da pek çok marka, potansiyeli olan bu pazara girme konusunda çekinceler yaşıyor. Gelen son bilgilere göre Hindistan hükümeti, ülkeyi bir elektrikli otomobil üssüne çevirmek için adım atmaya hazırlanıyor. Bunun altında yatan sebep ise Hindistan’ın dünyanın en büyük üçüncü ham petrol ithalatçısı olması gibi görünüyor. Hükümetin hedefi ise ülkede 50 GWh kapasiteli güneş enerjisi üretimine ulaşmak.

Hükümetin bu reformu, en son Çin hamlesi yapan Tesla için bir fırsat olabilir. Durumla ilgili bir takipçisinin sorusunu yanıtlayan Elon Musk, son değişikliklerin gelecek için umut verici olduğunu belirtti. “Orada olmamız gerektiğinden kesin emin olduktan sonra gerekeni yapacağız.” diyen Musk, bir anlamda beklemede olduklarını ifade etti.

Hindistan hükümetinin, Tesla’nın ülkelerinde Gigafactory kurması için istekli olduğu tahmin ediliyor. 2015 yılında Freemont fabrikasını ziyaret eden başbakan Narendra Modi’nin ardından ulaştırma bakanı da görüşmeler gerçekleştirmişti. Ülkenin barındırdığı yüksek potansiyel göz önünde bulundurulursa Tesla’nın Hindistan için özel hedefleri olabilir. Zira uygulanan yüksek vergilere rağmen markanın modelleri halihazırda bireysel olarak ithal ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hindistan güzel seçim. Ama o pazara özel bir model çıkartırlarsa daha da fazla gelir elde edebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu