FeaturedHaberler

Ferrari, F8 Spider ve 812 GTS’i görücüye çıkardı




F8 Spider ve 812 GTS modellerini sergileyen İtalyan üretici Ferrari, 2022 yılı hedefleri için çalışmaya devam ediyor.

Spor otomobil üreticisi Ferrari, daha önceden de duyurduğu iki modelini görücüye çıkardı. Ferrari’nin Yeni F8 Spider modeli özellikle kaputunun altında sunduğu değerler ile dikkat çekiyor. 720 beygir gücü ve 770 Nm tork üretebilen 3.9 litrelik çift turbolu bir V8 motora sahip olan model oldukça iddialı. Ferrari’nin sunduğu bu motor gücü sayesinde, F8 Spider’ın 0’dan 100 kilometre’ye çıkması sadece 2.9 saniyeye sürüyor. Aracın yüksek hızlara çıkması da bir hayli çabuk. Model, 8.9 saniyede 0’dan 200 kilometre hıza çıkabiliyor. Modelin son hızı ise 340 km/s olarak açıklansa da uygun şartlar altında bu değeri kolayca aşabileceği de konuşuluyor.

F8 Spider selefine göre 20 kilogram daha hafif bir şekilde karşımıza çıkıyor. Mühendislerin 488 Challange’ın egzoz manifoldunu, F8 Spider modelinde kullanması ile toplamda 9.7 kilogramlık ağırlıktan kurtulunmuş. Ayrıca Ferrari yeni çevre düzenlemelerine uyarak modele bir ek de yaptı. Avrupa Birliği’nin emisyon yasalarına uymak adına F8 Spider’a benzin partikül filtresi koyulma kararı alındı.

 

Bir grand tourer olarak sayılabilecek  812 GTS ise, 6.5 litrelik benzinli 800 beygir gücündeki 718 Nm tork üreten 12 silindirli motoru ile bizleri selamlıyor. 812 GTS’in sahip olduğu bu değer ile pazardaki en güçlü üstü açılabilen model olduğu iddia ediliyor

 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu