FeaturedHaberler

Toyota, elektrikli kompakt şehir aracını duyurdu




Hibrit teknolojisi ile son yıllarda büyük bir atılım yapan Toyota, tam elektrifikasyon konusunda önemli planlar yapıyor. Bu planların giriş adımı olan Ultra Compact BEV modeli sessiz sedasız duyuruldu.

Toyota, yeni modeli ile elektrik teknolojisini ucuzlatıyor!

Resmi tanıtımı Tokyo Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek olan Ultra Compact BEV, Japon markanın tam elektrikli ilk modeli olacak. Kısa mesafelerde mobiliteyi sağlamayı hedefleyen araç, daha çok düzenli olarak kısa mesafeli yolculuklar yapan kitleye hitap ediyor. Bu da üretime hazır aracın teknik verilerinde kendisini belli ediyor. Maksimum 60 km/s hız yapabilen iki kişilik otomobil, tek şarjda 100 km menzil sağlıyor. Ayrıca 200V şarj ile ortalama 5 saatte kullanıma hazır hale geliyor.

Toyota’ya göre kompakt otomobil, küçük boyutları ile son derece kısa bir dönüş yarıçapı sunuyor. Aracın 2.490 mm uzunluğa, 1.290 mm genişliğe ve 1.550 mm yüksekliğe sahip olması bunu destekliyor. Bu değerler Renault Twizy ile hemen hemen eşdeğer.

Japon marka, üretime hazır otomobilin yanı sıra farklı amaçlar için konsept modeller de hazırlamış. Tek yolculu kurumsal konsept küçük bir ofis görevi görürken, scooter formatındaki konseptler ise kısa mesafelerde çevreci sürüşe imkân tanıyor.

Önümüzdeki günlerde Tokyo’da tanıtılacak olan Ultra Compact BEV, 2020’nin bahar aylarında yollarda olacak. Elektrikli aracı aynı şehirde düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda görmemiz ise pek sürpriz olmayacaktır. Oimpiyat sponsoru olan Toyota, organizasyona binlerce araç tahsis ediyor ve bu da reklam için önemli bir fırsat haline gelebilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu