FeaturedHaberler

Bekleyiş sona erdi: İşte 2020 Volkswagen Golf!




Volkswagen, bugün düzenlediği lansman ile popüler hatchback modeli Golf’ün 8. jenerasyonunu resmen duyurdu. Hibrit motor seçenekleri ile dikkat çeken yeni Volkswagen Golf ile ilgili detaylar haberimizde!

Volkswagen Golf MK8 artık resmi: İşte tüm detaylar!

Başarılı modelin tasarım ve motor detaylarından önce teknik verilere göz atmak daha doğru olur. MQB platformunun güncel versiyonunu kullanan yeni Golf; 4.28 metre uzunluk ve 1.46 metre yükseklik değerleri ile dikkat çekiyor. 2.63 metrelik dingil mesafesi ise iç mekanın bir önceki jenerasyona göre hemen hemen aynı boyutlarda kaldığını gösteriyor. Ayrıca hava sürtünme katsayısı 0.275 Cd’ye düşen otomobil, Golf ailesi içinde aerodinamik verimliliği en yüksek model olmuş.

volkswagen golf

Yeni Volkswagen Golf, genel tasarım tarafında defalarca kamuflajlı olarak göründüğü için tahminlerle paralel bir çizgi izliyor. Ancak göze çarpan birkaç önemli yenilik, aracı bambaşka bir forma büründürmüş. Artık standart olarak sunulan LED gündüz farları, inceltilen tasarımı ile çamurluğa kadar uzanıyor. Yeni Volkswagen logosunu çevreleyen havalandırma ızgarası ise oldukça küçültülmüş. Ayrıca GTE versiyonunda bu kısım ışıklandırmaya kavuşarak farların tek parça şeklinde görünmesini sağlıyor.

Omuz çizgisi biraz daha üste çekilerek daha kaslı hatlar elde edilen yeni Volkswagen Golf modelinin arka yüzü modern bir görünüme kavuşmuş. Yeni LED stop tasarımı, daha geniş bagaj camı ve bünyesinde sahte egzoz çıkışları barındıran arka tampon dikkat çekiyor. Bununla beraber aydınlatmalı Golf yazısı da bagaj kapağının ortasında yer alıyor.

volkswagen golf

2020 Volkswagen Golf, sil baştan oluşturulan iç tasarımı ile tamamen yeni temellere dayanıyor. Mobiliteye önem verilen iç mekanda 8.25 inç boyutunda standart dijital gösterge paneli ve seçilen pakete göre 8.25/10.25 inçlik multimedya ekranı göze çarpıyor. Dikkat çekecek bir yenilik olarak far kontrol kumandası tamamen kaldırılarak göğüs kısmına entegre bir dokunmatik panel eklenmiş. Bu panelden cam ısıtma ayarları dahil olmak üzere oldukça detaylı ayarlar gerçekleştiriliyor.

Donanım tarafında daha da zenginleşen yeni Volkswagen Golf; anahtarsız giriş-çalıştırma, otomatik klima, şerit takip asistanı ve yaya koruma asistanı gibi teknolojileri de standart olarak sunuyor. İkinci seviye otonom sürüş özelliklerini bünyesinde barındıran Travel Assist, saatte 210 km hıza kadar aracın kontrolünü sağlayabiliyor. Opsiyon tarafında ise We Upgrade adlı yeni servis, kullanıcıların donanımları sonradan satın almasına olanak sağlıyor. Bu serviste şimdilik adaptif hız sabitleyici, Light Assist otomatik far kontrolcüsü, Discover Pro navigasyon yazılımı ve Wi-Fi Hotspot gibi donanımlar bulunuyor. Harman Kardon tarafından geliştirilen 400W’lık ses sistemi ise ayrıca dikkat çekiyor.

Yeni Golf’te sunulan 11 motor seçeneğinin 5’i hibrit!

Yeni Volkswagen Golf, kaputunun altında model tarihinin en geniş seçenek havuzunu barındırıyor. 5’i hibrit olmak üzere toplam 11 motor seçeneği ile gelen model, bu anlamda da ileride olmayı başarmış. Benzinli versiyonlarda 90/110 beygir güç üreten 1.0 TSI motor başı çekerken, 130/150 beygirlik 1.5 TSI ACT motor eşlik ediyor. Dizel cephesinde ise çift AdBlue enjeksiyonu ile donatılan 2.0 TSI motor seçeneği, 115 ve 150 beygir (4Motion) güç üretebiliyor.

8. nesil Golf’te ilk kez sunulan eTSI versiyonu ise hafif hibrit motor seçeneğini kazandırıyor. 1.4 TSI motor üzerine geliştirilen hibrit ünite, 48V elektrik jeneratörü sayesinde 110, 130 ya da 150 beygir güç sağlıyor. Şarj edilebilir (plug-in hibrit) versiyon olan Golf GTE ise sırasıyla 204 ve 245 beygir ile modelin en güçlüsü oluyor. Aktarma cephesinde ise 5-6 ileri manuel ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman seçeneği kullanıcılara sunuluyor.

Golf, Life, Style, R-Line ve GTE donanım paketlerine sahip aracın satışına Aralık ayı itibarıyla başlanacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

35 Yorum

  1. GTE’deki far tasarımı hoş olmuş, iç mekan da güzel. Ortaya bir teori atayım VW bu kasayı ara (geçiş) kasa olarak çıkardı, 3-4 sene sonra ID.3’ye kapsamlı bir makyaj yapıp MK9 Golf olarak piyasaya sürecekler ve Golf tamamen elektrikli olacak.
  2. BMW saçmalasın dev gibi böbrek yapsın, öte yandan vw ön panjuru küçültsün tasarımı güzelleştirsin.
    Dışı da içi de gayet güzel görünüyor bence…
  3. Dışını pek beğenmedim ama içini oldukça beğendim. Şık, sade ve modern duruyor. Bunun iç mekanını alıp st-line focus’a koysak iyi olurdu ya neyse..
  4. Dışını beğendim. İç tasarımda ekranlar hariç özellikle vites kolu çevresinde geri gidiş var.
  5. Bekleyenlerbeklediklerinibeklerkenbeklemeyenlerilebirliktebeklenilenzamandagelenbeklenilenbekleyenlerinbeklentilerinibeklenenşekildekarşılayabildimi?
  6. 1.6 TDI yok sanırım. 2.0 TDI’ın da gücü 115/150 ps.

    Dizel konusunda konuşunca kötü oluyoruz. Yok efendim bizim ülkemizde bitmezmiş. 1.6 TDI koymadan getirirse, 2.0 vergisiyle nasıl alacaksın golfü sayın dizelci kardeşim ? :)

    Bu daha başlangıç. Bir sonraki kasada güç/hacim daha da düşecektir.

    Dip not: Demek hybrid yapmaya karar verdiniz. Toyota mühendisleri gülüyor şu an size VW mühendisleri :) Adamlar 97 yılından beri bilfiil üretip satıyorlar.

  7. Dıştan, özellikle önden tipini hiç sevemedim. Aşırı sevimsiz bakıyor bence, suratına bir şey oturmuş gibi. Ama içerisi oldukça ferah ve hoş duruyor ilk defa geleneksel çizgisinden vazgeçebilmiş.
  8. Klasik VW ve bir birine benzeyen tasarımlar… Evet araç içine binince kalite hissiyatı çok iyi fakat bu tasarım işine kökten değişiklik yapmaları şart…
  9. Tasarıma göreceli olarak şık diyebilirim 7,5 a göre. C sütunu proporsiyonunu korumaları da göze hoş geliyor.
    Motor seçenekleri başarısız geç kalınmış ve hatalı yatırımların sonucu dizelde batırmışlar, benzinde emisyon tutturamayacaklar piyasalara hibritle giriş yapmayı deneyecekler @msansertekin in dediği gibi hibritte geç kalınmışlık yüzünden argesi geride hibrit üniteler bunlar.
    @Sirius iyi yakalamış ayrıntıyı geçiş kasası olmuş.2020 lerin ortalarına doğru asıl motor ve kasa geçişini yapacaklardır bence de
  10. Golf 7’de tasarım da iddialı değildi ama özellikle iç mekanda en iyisiydi, bu tasarım 7’den bence iyi ama en iyisi değil, iç mekanı da güzel olmuş, acaba focus astraya benzer sürüş mü sunucak yalıtımı falan nasıl bir an önce teste alınabilse keşke.
  11. Kaput amörtisörü kalkmış :d acaba stepnede ki yalıtımı kaldırdılar mı ?
  12. 1.6 TDI yok sanırım. 2.0 TDI’ın da gücü 115/150 ps.

    Dizel konusunda konuşunca kötü oluyoruz. Yok efendim bizim ülkemizde bitmezmiş. 1.6 TDI koymadan getirirse, 2.0 vergisiyle nasıl alacaksın golfü sayın dizelci kardeşim ? :)

    Bu daha başlangıç. Bir sonraki kasada güç/hacim daha da düşecektir.

    Dip not: Demek hybrid yapmaya karar verdiniz. Toyota mühendisleri gülüyor şu an size VW mühendisleri :) Adamlar 97 yılından beri bilfiil üretip satıyorlar.

    1.6 TDI motor NOx değerlerini tutturamadığı için rafa kaldırılmış, 2.0 TDI ise çift Adblue revizyonu ile emisyon değerlerini limitlerde geçebildiği için sunuluyor. Yani bu demek oluyor ki VW dizeli tamamen bırakıyor :)

  13. Markalar da bir acayip; Mazda da geçenlerde 2020’de yepyeni bir dizel ünite çıkaracağını söylemiş. Hatta ‘ Dizel motorları kullanmaya devam edeceğiz. 2020 yılında dizel motorlara bakış açınızı değiştirecek bir teknoloji ile geliyoruz. Bu sayede dizel motorların aslında ne kadar temiz ve efektif seçenekler olduğunu göreceksiniz. ‘ diye de bir açıklama yapmışlar. Kimisi bazı hacimleri bırakıyoruz diyor, kimisi güncel ürünler hala devam edecek diyor, kimisi de üretimi tamamen bıraktık diyor. Değişikler.
  14. Markalar da bir acayip; Mazda da geçenlerde 2020’de yepyeni bir dizel ünite çıkaracağını söylemiş. Hatta ‘ Dizel motorları kullanmaya devam edeceğiz. 2020 yılında dizel motorlara bakış açınızı değiştirecek bir teknoloji ile geliyoruz. Bu sayede dizel motorların aslında ne kadar temiz ve efektif seçenekler olduğunu göreceksiniz. ‘ diye de bir açıklama yapmışlar. Kimisi bazı hacimleri bırakıyoruz diyor, kimisi güncel ürünler hala devam edecek diyor, kimisi de üretimi tamamen bıraktık diyor. Değişikler.

    Ufak bir ekleme de ben yapayım. Dizel-Hybrid de geliştireceklermiş.

  15. 1.6 TDI motor NOx değerlerini tutturamadığı için rafa kaldırılmış, 2.0 TDI ise çift Adblue revizyonu ile emisyon değerlerini limitlerde geçebildiği için sunuluyor. Yani bu demek oluyor ki VW dizeli tamamen bırakıyor :)

    Makyajlanan passat,superb de filan da kalkması gerekmez mi?

  16. 1.6 TDI yok sanırım. 2.0 TDI’ın da gücü 115/150 ps.

    Dizel konusunda konuşunca kötü oluyoruz. Yok efendim bizim ülkemizde bitmezmiş. 1.6 TDI koymadan getirirse, 2.0 vergisiyle nasıl alacaksın golfü sayın dizelci kardeşim ? :)

    Bu daha başlangıç. Bir sonraki kasada güç/hacim daha da düşecektir.

    Dip not: Demek hybrid yapmaya karar verdiniz. Toyota mühendisleri gülüyor şu an size VW mühendisleri :) Adamlar 97 yılından beri bilfiil üretip satıyorlar.

    Burdan dizel alacaklara sesleniyorum, 1.0 alın

  17. Bir Golf kullanıcısı olarak, ön tasarımını ben de beğenmeyenlerdenim . Golf zaten dizel alınmaz bence. 2.0 gelecekse hiç hiç kimse almaz. İçi harika olmuş , almaya karar verdim şimdiden , gelmesini bekliyorum.
  18. Gelecekte dizel yok derken bu kadar çabuk beklemiyorduk, 2050’de bile olur deniyordu hibrit ölü teknoloji deniyordu ama pek öyle olmayacak gibi… Dünya genelinde zaten öyle değil de, Türkiye’de de öyle olmayacak sanırım.

    Dışı golf 7.75 olmuş. İçi görsel olarak güzel duruyor. Önünü buna benzeten tek ben değilimdir heraldeEkli dosyayı görüntüle 21564

    Auris olarak dikkat etmemiştim ama önden Japon arabalarına benzediğini düşünüyorum ben de.

    Kimilerinin sıkıcı bulduğu, alışılagelmiş VW tasarımı yok. Önden bakınca amblem olmasa çoğunluk Japon arabası der bu tasarıma. Geri kalan kısım mevcut kasaya benziyor, değişik bir birleşim olmuş.

    Bu yorumuma ek olarak, içi güzel duruyor. Tek sevmediğim yanı dijital kadran (highline dışında standart olmayacaktır muhtemelen). Analog göstergeler+dijital bilgi ekranı şeklindeki kadranı seviyorum. Tamamen dijital olan kadranları beğenmiyorum.

  19. İçini de dışını da beğenmedim, aynı Audi tasarımları gibi yamuk yumuk kıvrımlı sade ama kaba ve egzantrik bir tasarım anlayışı. Zaten fiyatlar uçuk bu yeni kasa daha da uçacak.
  20. Babam eskisinin aynısı dedi :D Bence fena olmamış tasarım fena değil, dışı ortalamalarda gibi ama içini beğendim. Gelsin de rakiplerinin karşısında nasıl duracağını görelim.
  21. Arkası hiç ama hiç hoşuma gitmiyor zamanla alışır mıyım belki. İç tasarım güzel pahalı duruyor fakat rakipleriyle de benzeşiyor. Sonuç olarak Golf 7.5 bence daha güzeldi

    Dizel konusunda ise yeni nesil dizeller olmayabilir bence devir dizelin biteceği devirden ziyade elektrik devri eğer çok pahalı olmazsa millet doğrudan benzinli değil elektrikli Golf almak ister yani dizel benzinli kavgasını gerekli bulmuyorum hibrit ise güzel fakat elektriğe karşı kaybedecek diye düşünüyorum. Bu ülke de ise 2.el Dizel asla bitmez dizel sahibinin elinde asla kalmaz öyle Avrupada olduğu gibi 2.el değeri falan düşmez

  22. 1.6 TDI yok sanırım. 2.0 TDI’ın da gücü 115/150 ps.

    Dizel konusunda konuşunca kötü oluyoruz. Yok efendim bizim ülkemizde bitmezmiş. 1.6 TDI koymadan getirirse, 2.0 vergisiyle nasıl alacaksın golfü sayın dizelci kardeşim ? :)

    Bu daha başlangıç. Bir sonraki kasada güç/hacim daha da düşecektir.

    Dip not: Demek hybrid yapmaya karar verdiniz. Toyota mühendisleri gülüyor şu an size VW mühendisleri :) Adamlar 97 yılından beri bilfiil üretip satıyorlar.

    Toyota’nın Hybrid tecrübesi yadsınamaz ancak bu segment özelinde düşünüldüğünde ve ülkemizin de vergi sistemi göz önünde bulundurulduğunda 1.4TSI GTE üniteleri Toyota’nın 1.8 Hybrid üniteleri karşısında daha başarılı buluyorum. Hem çok daha performanslı hem de hacim avantajı bulunuyor. Turbo motorları elektrik ile kombinlemek atmosferiğe göre daha iyi sonuç veriyor, Toyota bir de Atkinson çevrimi kullanarak performansı iyice öldürüyor. GTE’nin yakıtı göreceli olarak biraz daha fazla olabilir ancak standart bir turbo-benzin motora yine oldukça iyi bir tüketim verisi sunuyor. Artılarını eksilerini yan yana koyunca ülkemizde GTE’ler çok mantıklı olur diye düşünüyorum, Doğuş ilerleyen zamanlarda getirmeyi düşünürse Toyota’nın hybridlerine göre çok daha iyi satış rakamlarını yakalayacaktır bana göre.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu