FeaturedHaberler

İtalyanların son eseri; Yeni Ferrari Roma tanıtıldı [Video]




Düzenlenen özel bir organizasyon ile tanıtılan yeni Ferrari Roma 1950 İtalya’sına benzeyen tasarımı ve 620 beygir motor gücü ile dikkat çekiyor.

Roma, Ferrari’nin önceki modellerinden de tanııdık olan 3.9 litrelik çift turbolu V8 motorunu kullanıyor. 620 beygir gücü ve 760 Nm tork üreten bu motor oldukça iyi bir iş çıkartıyor. Maksimum gücüne 7500 devirde ulaşan araç, 8 ileri çift kavramalı bir şanzıman ile uyum içerisinde çalışıyor. Ferrari’nin açıkladığı verilere göre Roma 0’dan 100 kilomatre hıza sadece 3.4 saniyede çıkıyor. 200 km/sa hıza ise 9.3 saniyede ulaşabilen araç, 320 km/sa’i aşan maksimum hızı adeta kalp atışlarınızı hızlandırıyor. Anlayacağınız Ferrari bu aracın üzerine oldukça mesai harcamış.

Ferrari mühendisleri modelin rüzgar direncine oldukça önem vermiş. Adaptif ön far takımı bu konuya en çok destek veren başlıklar arasında bulunuyor. Aerodinamik konusunda diğer güzel bir detay ise kapı kollar olmuş. Mühendisler içeri doğru açılır kapanır kapı kolları ile rüzgar direncini iyice düşürmüş. Arka kısımda bulunan geniş cam kısım aracın içerisine ışık girmesini oldukça kolaylaştıracak gibi görünüyor. Kabinde ise Ferrari’nin yepyeni tasarım dili ile tanışıyoruz. McLaren’ı andıran yeni tasarım dili çağa ayak uyduran bir seviyede olmuş. Yüksek orta konsolu sayesinde sürücüyü ve yolcuyu birbirinden ayrılmış diyebiliriz. Aynı zamanda kokpit daha da sürücü odaklı bir hale gelmiş. Dijital gösterge paneline sahip olan araç, Ferrarri’nin en yeni donanımlarına da sahip olacak. Modelin fiyatı ile ilgili kesin bir açıklama ise yok.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu