Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yeni nesil Genesis G80 tanıtıldı




Yeni jenerasyonu ile karşımıza çıkan Genesis G80 tanıtıldı. Tüm detaylar haberimizde.

Hyundai Genesis olarak dabildiğimiz Genesis, yakın geçmişte Hyundai’den ayrılarak tek başına bir marka olmuştu. Bildiğiniz gibi Genesis, Hyundai’nin ABD ve Güney Kore’de oldukça başarılı olan lüks otomobil bir markası. Markanın yeni temsilcisi Genesis G80, tamamen yenilendi ve tüm tasarım donanım detayları ile karşımıza çıktı. Genesis’in SUV modeli olan GV80 ile bir çok ortak noktası bulunan model Güney Kore’de internet üzerinden yapılan bir etkinlikte tanıtıldı.

Genesis G80 hem tasarım olarak hemde mekanik alt yapısı ile GV80 modeli ile bir çok ortak parça ve benzerliklere sahip. Yeni Genesis G80 model’inde 5 kollu 20 inç boyunda jantlar, orta konsolda 14.5 inç’lik bilgi eğlence sistemi,12.3 inç boyutunda üç boyutlu dijital gösterge paneli ve head-up display bulunuyor.

Yeni sürüş destek sistemleri

Yeni model de hem dış tasarımın hem de iç tasarımın yenilenmesinin yanında artık daha teknolojik sistemler görüyoruz. Modelde otomatik acil fren destek sistemi, kör nokta çarpışma önleyicisi ve otoban sürüş destek sistemi bulunuyor. Otoban sürüş destek sistemi, araçda sinyal verilmesi halinde kendi kendine şerit değiştirebilmesini sağlıyor.

5.0 V8 motor artık yok

Bir önceki Genesis G80 modelinde bulunan 3.8 litrelik V6 motor ve 5.0 litrelik V8 motor seçeneği artık son bulmuş durumda. Yeni nesil Genesis G80, motor seçeneklerinde hacim küçülttü. 2.5 litrelik 4 silindirli turboşarjlı motor 303 beygir güç ve 421 Nm tork üretirken 2.2 litrelik 4 silindirli dizel motor 210 beygir güç üretiyor. Yeni G80’in en güçlü motor seçeneği ise 3.5 litrelik turboşarjlı V6 motor bu motor ise 379 beygir güç ve 530 Nm tork üretiyor.

Yeni jenerasyon Genesis G80’in platformunda yoğun olarak alüminyum kullanılmış ve bu sayede 110 kg civarında hafiflik sağlanmış. Ayrıca ağırlık merkezi biraz daha aşağıya alınmış bu sayede daha dinamik bir G80 karşımıza çıkmış. Fiyatı ile ilgili resmi bir açıklama ise şuan için bulunmuyor fakat Güney Kore’de satışlar açılmış durumda. Diğer ülkelere ise yılın ikinci yarısında satışa sunulacağı açıklandı.

Genesis G80’in rekabet edeceği pazar ise oldukça zorlu. Modelin rakipleri arasında BMW 5 Serisi, Audi A6, Mercedes-Benz E Serisi gibi araçlar bulunuyor.

Hyundai Tucson 1.6 Dizel Otomatik 4×4 Testimiz için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bunlar varken Hyundai yi accent blue lorla ruhumuza kazıdılar be yaktım bir sigara

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu