Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Toyota, GR Corolla isminin telif hakkı için başvurdu

Gazoo Racing tarafından hazırlanmış yeni modeller gelebilir




Japon otomobil üretici Toyota, yeni isimler için patent hakkı başvurusunda bulundu. Toyota Corolla modelinin Gazoo Racing versiyonu olan GR Corolla ismi dikkat çekiyor.

Marka telif hakkı başvurusunun daha öncesinde GR Hilux isminin telif hakkını almıştı. Bu durumda bize Ford Ranger Raptor ile rakip olacak bir Toyota’nın Gazoo Racing departmanın dokunuşları olacak bir Hilux modelinin sinyallerini veriliyor.

GR Corolla için başvuru 17 Martta yapılmış

Gazoo Racing dokunuşları ile bizi heyecanladıracak GR Corolla için ise yetkili kurumdan hala yanıt bekleniyor.

Daha öncesinde ise markanın Corolla modeli için bir hot hatch versiyonun geleceği söyleniyordu. Bu söylenti Şirketin Avustralya departmanı yetkililerinden Sean Hanley’e dayanıyordu. Hanley, GR Corolla şeklinde performanslı bir Corolla versiyonunun yakın zamanda gelmeyeceğini belirtmişti ve modelli yalanlamıştı.

Gazoo Racing GR Corolla geleceği ise şuan için daha da kuvvetlendi. GR Corolla için GR Yaris’te kullanılan turboşarjlı 3 silindirli 1.6 litrelik benzinli motor kullanacağı duşunuluyor. GR Yaris’te bulunan bu motor 261 beygir güç ile 360 Nm tork üretiyor. Ayrıca 4 tekerden çekiş sistemi ve 6 ileri manuel şanzıman ile kombine ediliyor.

Toyota

C-HR GR-Sport ismi içinde patent başvursun da bulunulmuş

Ayrıca şirket GR Corolla ismi için patent başvurusunda bulunurken C-HR GR-Sport ismininde patent hakkı için başvuruda bulunmuş durumda. Toyota Gazoo Racing departmanı tarafından hazırlanan modellerinde GR-Sport, GR ve GRMN adlarını kullandığı hatırlatalım. Toyota performanslı modellerini GR departmana hazırlatsa da C-HR GR-Sport için performanslı bir versiyondan ziyade, sportif görünümlü fakat standart performanslı bir versiyon olacağı söyleniyor.

Toyota Rav4 Hybrid Testimiz için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu