Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Focus RS için veda zamanı; Artık üretilmeyecek!

Focus RS yerine Focus ST tercih edilecek




Focus RS için veda zamanı geldi. Merakla beklenen Yeni Ford Focus RS için nihayet açıklama yapıldı.

Herkesin merakla beklediği Yeni Focus RS için fazlası ile söylenti vardı. Ford ise Yeni Focus RS için beklenen açıklamayı sonunda yaptı. Şirket, Focus RS projesinin sonuna gelindiğini ve yeni bir Focus RS’in üretilmeyeceğini açıkladı.

Autocar’a verilen röportajda marka sözcüsü, sıkılaşan emisyon kısıtlamaları ve maliyetler dolayısıyla Yeni Focus RS’in üretilmeyeceğini açıkladı.

Ford Focus RS veda edecek

Dördüncü nesil Focus tanıtıldığından beri performans odaklı RS versiyonun ne zaman geleceği merak ediliyordu. Geçen yaz Yeni RS modelinin hibrit motor olmadan gelmeyeceği söyleniyordu fakat Caradisiac‘ın paylaştığı haberde Ford Avustralya, henüz aracın geleceği hakkında konuşmak için erken olduğunu söylemişti.

Autocar’ın aldığı bilgilere göre, Avrupa’daki emisyon kısıtlarının iyice katılaşması ve yüksek gelişim maliyetleri, Focus RS’in üretilmesine engel olduğunu ve düşük hacimde üretilecek olan bir araç için bu kadar yatırımın mantıksız bulan marka aracı geliştirmeyip, RS serisine veda edeceklerini açıkladı.

Arka aksta yer alan elektrik motorunun da yardımıyla 400 beygirin üstüne çıkabilen bir Focus RS söylentileri vardı. Ancak bu hayaller de suya düştü.

Ford Fcous ST

En Performanslı Hot Hatch; Focus ST

Ford Focus ailesinin en ateşli hot hatch modeli hem dizel, hemde benzinli motorlara sahip olan ST modeli olacak Bir önceki jenerasyon Focus RS’te bulunan 2.3 litrelik turbo EcoBoost benzinli motor 280 beygir güç, 420 Nm tork üretiyordu. Dizel versiyonu ise 2.0 EcoBlue motor ile 190 beygir ve 400 Nm güç üretiyor.

Ford Ranger RAPTOR Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Bir makinenin daha sonunu gorduk. ST o heyecanin boslugunu suan ki haliyle dolduramaz. Rs baska bir makineydi. Ne diyeyim uzuldum cidden.
  2. Ben Hot Hacth lere talep artıyor diye biliyordum fiyatı biraz artırıp gerekirse kapatılabilen bir hybrid sistem koyup keşke devam etselerdi. Focus RS sınıfının en iyisi ve diğerlerine göre bambaşkaydı. Ford Mühendisliğinden mahrum kalan Otomobil Dünyası çok şey kaybeder
  3. O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler, demirin tuncuna insanın … kaldık. Devam böyle hiç hız kesmeyin doldurun SUV’leri bravo Focus RS out Fake Puma in.
  4. O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler, demirin tuncuna insanın … kaldık. Devam böyle hiç hız kesmeyin doldurun SUV’leri bravo Focus RS out Fake Puma in.

    ne kadar kızsak da bu araçlar satmıyor, markalar ne yapsın. çoğunluk tüketici ne istiyorsa onu veriyorlar.

  5. ne kadar kızsak da bu araçlar satmıyor, markalar ne yapsın. çoğunluk tüketici ne istiyorsa onu veriyorlar.

    Eğer Avrupa emisyon nedeniyle hızlıca Elektrikliye geçerse elimizde petrolheadler için bir bu makinalar kalacak. Açıkçası alım gücümüz fazla olsa bir tane alır kenara koyar haftasonu keyif makinası yapardım

  6. ne kadar kızsak da bu araçlar satmıyor, markalar ne yapsın. çoğunluk tüketici ne istiyorsa onu veriyorlar.

    Doğru tabii ki de, varsa potansiyel tüketici okusun da almasın saçma sapan arabaları diye ben sertçe belirtmeyi yeğliyorum.Sen yazmazsan ben yazmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

  7. Neden ya neden zaten 2.3 diye vergiden satılmadı insanlar 2 litre güçlü motor gelicek diye beklerken geri çekiliyor. Yapsana Mercedes gibi güçlü bir motorda satılsın Golf niye satılıyor 2 litrede ondan
  8. Focus, RS versiyonlarını hep buçuklu kasalarda çıkarıyor. Focus 4 çıktı, mca yani buçuklu kasa ile birlikte yeni RS gelir muhtemelen. Yeni gelecek olanı da 2.0 ve hybrid bekliyorum.
  9. Amerika’daki ford’un sitesine girdiğimde rs veya st bir yana, focusun f’sini göremiyorum. Ben mi bulamıyorum acaba ? Sadece fiesta st var. Binekte fusion ve mustang. Gerisi cross*ver ve s*v
  10. Amerika’daki ford’un sitesine girdiğimde rs veya st bir yana, focusun f’sini göremiyorum. Ben mi bulamıyorum acaba ? Sadece fiesta st var. Binekte fusion ve mustang. Gerisi cross*ver ve s*v

    Ford ve Chevy Amerika’da sedan ve hb’lerin satışını-üretimini bitirdi, ürün gamını komple cuv-suv-truck üzerine kurdular.

  11. Bundan sonra üretilmeyecek olması üzücü, halbuki ford başarılıydı bu tarz arabalarda 🤷‍♂️
  12. Lancer evo bitti
    Vts ler bitti
    Ss gti zaten bitti
    Tt bitti
    Rcz bitti
    308 GT bitti (GTI Değil )
    Şimdi RS

    Emisyon çok can aldı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu