Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Beklenen gelişme; Nissan GT-R50 resmi olarak tanıtıldı




Nissan geçtiğimiz yıllarda GT-R modelinin 50.yılını kutlamak için İtalyan otomobil tasarım firması Italdesign ile ortak çalışarak özel bir araç çıkaracağını açıklamıştı. GT-R50 adı verilen modeli görmek artık mümkün.

Nissan’ın planlarına göre GT-R50, 2020 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılacaktı fakat dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgını nedeni ile model dijital lansman ile tanıtıldı. İlk olarak 2007 yılında tanıtılan R35 kodlu GT-R’in halen üretimi gerçekleştiriliyor. GT-R Nismo modelini baz alan GT-R50 modeli için Nissan, ünlü italyan otomobil tasarım firması Italdesign ile birlikte çalıştı. Italdesign aracın görünümü tamamen yeniledi ve güncelledi.

GT-R50’nin tavan çizgisi 54 mm kadar alçaltılmış. Model artık çok daha çok daha agresif bir görünüme sahip. GT-R50’nin yeni özel tasarım 21 inç jantlar da dikkat çekiyor. Aracın iç mekanına baktığımızda R35 GT-R’ın iç mekanıyla karşılaşıyoruz fakat Nissan burada karbonfiber ve deri gibi normalden daha özel malzemeler kullanılmış durumda.

GT-R50’nin kalbinde 3.8 litrelik çift turbolu V6 bir motor bulunuyor bu motor GT-R Nismo ile aynı olsa da GT-R50 112 beygir daha fazla güç ve 128 Nm daha fazla tork üretiyor. Nissan GT-R50, toplamda 720 beygir güç ve 780 Nm tork üretiyor ayrıca Nissan, aracın şanzımanınıda yeniden revize etmiş durumda.

Nissan GT-R50, yeni Brembo frenlere ve Bilstein süspansiyonlara sahip. Önde 255/35 R21 arkada ise 285/30 R21 ölçülerinde Michelin Pilot Super Sport lastikler de cabası. Nissan GT-R50 modelinden sadece 50 adet üretecek olması da bir diğer detay. 1 milyon dolar fiyat etiketi ise dudak uçuklatıyor.

Nissan GT-R R35 Black Edition Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu