Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Fayton devri bitti; Adalarda elektrikli araçlar kullanıma açılıyor




İstanbul’daki adalar hakkında senelerdir süren fayton tartışması sona erdi. İstabul Büyükşehir Belediyesi yeni elektrikli araçların ilk etabını kullanıma sunuyor.

Tüm Türkiye halkı uzun süredir adalarda geleneksel hale gelen faytonlar hakkında bir eleştiri halindeydi. Adalar’ın adeta simgesi haline gelen faytonlar atların sağlığını ve hayat kalitesini olumsuz etkiliyordu. Ancak bu dönem sona ermek üzere. Faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçların bir kısmı Büyükada’ya getirildi. 4 ve 14 kişilik olmak üzere iki tip elektrikli araçların önümüzdeki cuma günü hizmete girmesi bekleniyor.

Adada esnaflık yapan Mesut Yalçın, “Fayton yıllardan beri adanın simgesi. Ulaşım için kullanılması doğru değil tabii. Hayvanlar buna cevap veremiyor. Dünyanın her yerinde bu var. ‘Kontrol edemiyoruz, denetleyemiyoruz yasaklayalım sorun ortadan kalksın’ gibi bir durum oldu. Yeni araçları gördüm ama beğenmedim” dedi.

Bir başka esnaf ise, “Fayton tarafında ciddi sıkıntı vardı. Onu toparlamak bu saatten sonra çok zordu. Araçlar gelmeden de bilemeyiz. Yakışmıyor demek için erken. Belki 10-15 tane fayton bırakılabilirdi ama elektrikli araca ihtiyaç vardı.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hele sukur. Sonunda bu iskenceden kurtuldu hayvancagizlar. Disarida cocuguna kopek bile sevdirmeyen aileler, hayvan sevgisi ayagina hayvanat bahcelerini kullaniyor. İnsaallah darisi hayvanat bahcelerinin basina. Umarim onlar da kapanir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu