FeaturedHaberler

BMW ile Apple’dan iş birliği; İphone modelleri anahtar oluyor




Apple, Worldwide Developer Conference’da Alman otomotiv üreticisi BMW ile yaptığı iş birliğini açıkladı. Iphone ile araçlarının kapılarının açılabileceğini hatta cep telefonunu otomobilin anahtarı yerine koyup, anahtarla yapılacak her şeyin telefon ile yapabileceklerini tanıttı.

BMW’nin Digital Key çalışması Iphone modelleri ile karşımıza çıktı. BMW, Digital Key otomobilinizin anahtarı yerine geçen Iphone telefonunuzu aracınızın anahtarı olarak kullanabilmenizi sağlıyor. BMW Smartphone uygulamasıyla birlikte gelen Digital Key 5 kişiyle birlikte kullanılabiliyor. Uygulama sayesinde aracın ayarlanabilir özelliklerine telefon üzerinden görüntüleyebiliyor ve işlem yapabiliyorsunuz. Digital Key sayesinde telefonunuz araç içerisinde iken Apple Wallet özelliğini de kullanabiliyorsunuz.

BMW Grubu Digital Key’in standartlaştırılması ve güvenliğinin geliştirilmesi konularında çalışmalarını sürdürüyor. Apple ve BMW, küresel standartların oluşturulması için Car Connectivity Consortium (CCC) ile bir iş birliği içerisinde.

BMW bu sistemi 45 farklı ülkede kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca bu sistem 1 Temmuz 2020 yılından itibaren üretilecek olan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M ve Z4 modellerinde olacak. Iphone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE (2nd generation) ve Apple Watch Series 5 Apple modellerinde bu uygulama bulunacak.

Hyundai İ10 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu