Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yenilenen Audi Q5, OLED farları ile tanıtıldı




Yeni nesil Audi Q5 2016 yılından beri üretiliyordu şimdi ise makyaj operasyonu ile beraber markanın yeni tasarımına geçiş yapan model dünyada ilk seri üretim OLED farları ile tanıtıldı.

Yenilenen Audi Q5’te yeni LED farlar ve panjur dikkat çekerken ön tampondaki hava girişleri ise daha dinamik bir hal almış durumda. Yeni Audi Q5’te 12 farklı gövde rengi bulunuyor. Renk seçeneklerine baktığımızda ise bir mavi ve haki yeşili yenilenen Audi Q5’te dikkat geçiyor. Jant seçenekleri ise 17 ile 21 inç arasında tercih edilebiliyor. Kapı etekleri de yenilenen model krom detaylar ile gelirken istenirse Black Pack isminde opsiyon olarak satın alınabilen siyah detay paketi de bulunuyor.

Audi Q5

Arka kısımına baktığımızda yenilenen Audi Q5’te arka tamponun alt bölümüne eklenen sahte hava çıkışları ve sahte egzoz çıkışları bulunuyor. Stopların arasında da bir çıta gözümüze çarpıyor.

Modelin en önemli özelliklerinden biri olan dünyanın ilk dijital OLED stopları ile oldukça şık görünüyor. Bu OLED stopların içinde her biri 6 segmente ayrılmış 3 bölüm yer alan parçalar bulunuyor ve satın alma anında üç farklı iç tasarımdan biri ile satın alınabiliyor. Yenilenen Q5’in sürüş modlarına baktığımızda dinamik mod da araç farklı bir şekil alan grafikleri ile yakınlık sensörünü bizlere sunuyor. Ayrıca Q5 dururken arkadan yaklaşan araç 2 metreden daha yakına geldiğinde stopların bütün üniteleri maksimum güçte yanıyor. Kayar sinyallerse standart olarak tüm modellerde bulunuyor.

Audi Q5

Yenilenen Audi Q5’in iç mekanına baktığımızda ise en büyük değişiklik bizleri karşılıyor. Dijital gösterge panelinin tasarımını güncelleyen Audi sunduğu yeni döşeme ve trim parçalarıyla karşımıza çıkmış. Ayrıca Modüler bilgi eğlence sistemi platformunun 3. Neslini kullanan makyajlı Q5’te sistem, öncekinin 10 katı işlemci gücüne sahip. Makyaj öncesinde vites kolu önünde yer alan çevirmeli kumanda ve dokunmatik yüzeylerse yerlerini kapaklı bir göze bırakmış durumda.

Audi Q5

Yenilenen Audi Q5 Meksika’da üretilecek ve sonbahar aylarında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Pazara sunulacak ilk motor seçeneği 2 litre turbo dizel olacak bu motor 204 beygir güç, 400 Nm tork üretecek. Hafif hibrit sistem sayesinde start/stop’u 22 km/s altında kalan hızlarda devreye girebilen model bu sayede yakıt tüketim ortalamasını düşürebilecek.

MINI John Cooper Works GP2 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu