FeaturedHaberler

Yenilenen Maserati Ghibli, Hybrid versiyonu ile tanıtıldı!




Uzun zamandır merakla beklediğimiz Maserati’nin elektrikli otomobillere ilk adımı olan Hybrid Ghibli, makyajlanarak tanıtıldı.

Yeni Maserati Ghibli Hybrid, 2.0 litrelik turbo benzinli I4 (sıralı 4 silindir) motora sahip. Elektrikli süperşarjlı olan bu motor arkada bulunan bataryadan desteklenen model 48 Volt hafif hibrit desteği sunuyor. 5.750 devir’de 330 bg güç üreten model, 4.000 devir’de 450 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/h hıza 5.7 saniye çıkan Ghibli Hybrid’in azami sürati ise 255 km/h olarak açıklanmış durumda.

Maserati Ghibli Hybrid

Yeni Maserati Ghibli Hybrid’te V6 dizel motora göre CO2 emisyonu %25 daha azaltılmış durumda. Ayrıca Maserati Ghibli Hybrid 3.0 V6’ya kıyasla 80 kg daha hafif.

Maserati Ghibli Hybrid, çerveci kimliği belirtmek için hava kanalları, fren kaliperleri ve üç uçlu mızrak (Trident) logosunda mavi renk kullanmış. Ayrıca iç mekanda da mavi renkli detaylar bulunuyor.

Makyaj operasyonu geçiren Maserati Ghibli’de yenilenen ön ızgara ve farlar dikkat çekiyor. Maserati Ghibli’nin yenilenen arka stop lambaları’nın grafiklerinin 3200 GT ve Alfieri konseptinden esinlenerek tasarladıklarını da İtalyan otomobil üreticisi Maserati ayrıca belirtti.

Maserati Ghibli Hybrid

Genel olarak yenilenen Maserati Ghibli’nin iç mekanında artık Android Automotive işletim sistemine sahip multimedya sistemi bulunuyor. 8.4 inç boyuta sahip multimedya ekranı ise artık 10.1 inç olarak yenilenmiş. analog göstergeler ise yerini tamamen dijital bir gösterge paneline bırakmış. Maserati Connect adı verilen yeni sisteme sahip Maserati Ghibli bu sistem ile beraber aracın arıza takibini ve kablosuz olarak sürekli güncellemelerini yapabiliyor.

Maserati’nin ilk elektrikli modeli olan Ghibli Hybrid’in fiyat bilgisi ve piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklamadı. yeni GranTurismo ve GranCabrio ile elektrikli modellere devam edecek olan Maserati merakla takip ediyoruz.

Maserati Ghibli Dizel 3.0 V6 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu