FeaturedHaberler

Araç kiralama konusunda yetkililerden önemli uyarı




Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, özellikle yaz dönemlerinde artan araç kiralama işlemlerine karşın önemli uyarılarda bulundu.

Koçal, sözlerinde gerek yaz aylarında gerek ise bayram döneminde sürücülerin sık sık araç kiralayabildiğini, yüksek talep yüzünden ise dolandırıcıların ortaya çıktığının altını çizdi. Kiralama işlemleri sırasında yapılan bazı oyunlar sebebi ile kiralayan şirketlerin sürücülerden kimi durumlarda para istediği ve kiralayan kişilerin mağdur olduğu söylendi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, “Tüketici, aracı kiralarken teslim almadan önce otomobilin fiziki durumunu tespit etmeli ve dört bir tarafının fotoğrafını çekmeli. Yine araç teslim edilirken de aynı yöntem yapılmalı. Bu durum, kiralama şirketi ile yaşanacak sorunların önüne geçecektir. Çünkü son dönemde otomobil kiralama işi yapan bazı şirketlerin aracı teslim aldıktan sonra tüketiciye farklı masraflar fatura ettiğine dair şikayetler alıyoruz.”

“Aracı kiralayan tüketici anahtarı otomobilin içinde bırakıyor ve şirket de kapıları otomatik olarak uygulama üzerinden kapatıyor. O aracı kiralamak isteyen başka bir vatandaşa sistem üzerinden kapılar açılarak anahtarı kiracının alması sağlanıyor. Bu döngü böyle sürüyor. Burada iki tüketici arasında araç kontrol edilmeyebiliyor. Bu nedenle bir başkasının verdiği zararı ödememek için de aracın fotoğraflarının çekilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu