FeaturedHaberler

Yerli kargo aracı çalışmalarında sona gelindi




İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Tekno CTP şirketi, yeni bir projede buluştu. Buna göre yerli imkanlarla üretilen bir kargo aracı yolda!

İzmir’de sevindiren bir gelişme yaşandı. Üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri bir elektrikli otomobil projesinde buluştu.2016’dan bu yana Ar-Ge çalışmaları yapılmakta olan araç için sonunda meyveler alınmaya başlandı. Modelin prototipini üreten ekip gelecekten ümitli.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, “Firma, kargo şirketlerinin isteği üzerine elektrikli taşıma aracı yapmak için yola çıkmış. Ama geliştirdikleri aracın trafiğe çıkabilmesi için bazı eksikliklerinin olduğunu öğrenince bize ulaştılar. Projenin üzerinde çalışmaya başladık. Geliştirdiğimiz elektrikli aracın tüm özelliklerini hafif ticari aracın üzerinde uygulayacağız. Bu açıdan Türkiye’de bir ilk olacak.” 

“Elektrikli hafif ticari aracımız 350 kilogram ağırlığa, 400 kilogram kadar yük taşıma kapasitesine sahip olacak. 2,80 metre uzunluğundaki aracımızın 70 kilometre menzili olacak. Akıllı navigasyon sistemi sayesinde az elektrik harcayabilecek, rotayı kullanacak. Değiştirilebilen kaset tipi pili sayesinde 10-15 saniye içinde yeni pili takılıp görevine devam edebilen bir araç olacak. Pillerinin şarj zamanlarının kontrol edilmesinden tutun da motor güçlerinin otomatik kontrol edilmesine kadar çok önemli özellikleri var. Yüzde 100 elektrikle çalışabilen, küçük kompak tarzda araç olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu