FeaturedHaberler

ÖTV zammı sonrası ikinci el otomobil fiyatlarında artış




Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) gelen zam, ikinci el araç fiyatlarını da arttırdı. Detaylar haberimizde.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca otomobil ithalatının azaltılması amacıyla motor silindir hacmi aralıkları ve özel tüketim vergisi matrahları esas alınarak yeni bir zam yapılmıştı.1600 cc üzeri otomobillere yeni bir vergi artışı yapıldı. Bu grup otomobillere uygulanan ÖTV oranlarında artışa gidilirken, 1600 cc altında da bir düzenlemeye gidilmişti. Peki bu durum ikinci el otomotiv piyasasını nasıl etkiledİ?

Sektör isimlerinden Bülent Saral Dalyan, “ÖTV zammı ile birlikte ikinci el otomobil piyasası artışa geçti. Sıfır araçlara olan zamlarla ve ÖTV artışıyla vatandaşımız ikinci el otomobiline zam yaptı. Otomotiv sektörüne direkt etki etti. ÖTV artışı hem sıfır araçlara hem de ikinci el araçlara yansıdı. Pandemi başlangıcında araç fiyatları çok arttı.

Herkes otomobil almak istedi. Sıfır araç azaldı. Bu en son gelen ÖTV zammı ile fiyatlar oldukça arttı. Zam öncesinden 1 hafta önce sattığı otomobili vatandaş zamlar dolayısıyla yerine koyamıyor. Aracımın değeri arttı diye sevinenler de oluyor. Ben bu fiyatların yeniden düşeceğini düşünmüyorum. Zamanla bizim bu fiyatlara alışacağımızı düşünüyorum”. ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu