Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Bakan duyurdu; E-bisiklet ve scooterlar için yeni düzenleme




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, e-bisiklet ve motorlu scooter kullanımın git gide artması ile birlikte konu hakkında yeni bir düzenleme yapacaklarını duyurudu.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) Wyndham Oteli’nde düzenlenen “Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı. Bu sırada uzun süredir gündemde olan bazı konulara da değinen bakan mikro hareketlilik araçlarının ulaşımın geleceğindeki önemine değindi. Ek olarak bu tarz araçlar için yeni bir düzenleme üzerine çalıştıklarını da söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “En son 11 Eylül’de İstanbul’da Mikro Hareketlilik Sistemleri Ortak Akıl Toplantısı’nı düzenledik. Mikro Hareketlilik Yönetmeliği’ni, tüm paydaşların görüşlerini alarak, en kısa sürede çıkarmış olacağız. Dünyada ve ülkemizde artan nüfusa paralel olarak, kent içi ve şehirlerarası ulaşım ve iletişim trafiği son dönemlerde katlanarak artıyor. Ulaşımda bu yoğunluğu karşılamak ve yönetmek için yerli ve milli bilişim-iletişim imkanları ile desteklenen verimli, güvenli, yenilikçi, dinamik, çevreci ve sürdürülebilir bir akıllı ulaşım sistemi en önemli gerekliliklerden biri oldu.

Eylem planımız kapsamında yer alan stratejik hedeflerimizden birisi de yaşanabilir çevre ve bilinçli toplum oluşturmak ve buna bağlı olarak mikromobilite araçlarının kullanımının yaygınlaşmasını desteklemek. Sorumluluğunu büyükşehir belediyelerinin üstlendiği, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ve Gençlik ve Spor bakanlıklarının iş birliğinde hazırlanan planın genel koordinasyonu da Bakanlığımız tarafından yürütülüyor.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu