FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Formula 1 Türkiye GP seyircisiz olarak yapılacak!




Formula 1, koronavirüs salgınının takvimi değiştirmesi üzerine 9 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelecek. Salgının seyrine göre seyircili yapılması planlanan Türkiye GP’nin, bugün İstanbul Valiliği’nden gelen açıklama ile seyircisiz düzenleneceği açıklandı!

Beklenen olmadı: Formula 1, İstanbul’a “seyircisiz” şekilde dönecek!

Bu sezon pek çok pistte yarışlar seyircisiz olarak düzenlenirken, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı pistlerde kısıtlı sayıda seyirci alınacağı açıklanmıştı. İstanbul Park pist yönetimi tarafından seyirci durumunun vaka sayısına göre değerlendirileceği, olası bir artış durumunda seyircisiz yarışın gündeme gelebileceği belirtilmişti. Bugün toplanan İstanbul İl Pandemi Kurulu ise yaptığı toplantı sonucunda Türkiye GP’nin seyircisiz şekilde gerçekleştirilmesine karar verdi.

formula 1 türkiye gp

15 Eylül’de satışlarına başlanan Türkiye GP biletleri, saatler içerisinde büyük ölçüde tükenmişti. Günlük 30 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan bilet bedellerinin kısa süre içerisinde iade edilmesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, olası bir seyircisiz yarış durumunda bilet paralarının hemen iade edileceğini ifade etmişti. Şimdiye kadar Mugello ve Rusya yarışları düşük sayıda seyirciyle gerçekleşirken; Portekiz, Almanya ve Bahreyn yarışlarının da seyircili şekilde gerçekleşmesi planlanıyor.

Güncelleme: Biletix, işlem tutarına ait iade işlemlerinin 10 iş günü içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan basın açıklaması ise şu şekilde;

Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında;

İstanbul İl Pandemi Kurulunun almış olduğu 13-15 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek “Formula-1 DHL Turkish Grand Prix 2020 yarışının seyircisiz yapılması” yönündeki tavsiye kararı uyarınca 05.10.2020 Pazartesi günü saat 10.00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından söz konusu yarışın seyircisiz
yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 


Önceki haber: Elektrikli Scooterların Porsche’si | Zero


 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. valla istanbula gidemicem diye bilet alanlarda hiç gözüm kalmadıydı he :D

    Şaşıran oldu mu?
    Her gün 1500 civarında "hasta" açıklanan bir ülkede seyircili bir organizasyon beklemek hata.

    Yerinde ama geç açıklanan bir karar. Biletleri satmadan açıklasalardı boş yere bu kadar tantana çıkmayacaktı, şimdi bir de iade için benzeri yaşanır.

  2. Ekşide Python programlama ile program kodladığını idda edip ilk gün karambolde fazla fazla bilet aldığını idda eden bir çok bilmiş vardı. Biletleri yarış zamanına doğru karaborsa fiyatına satmayı planlıyordu. Bide paragrafın sonunda pişkin pişkin Python öğrenin yazmıştı. Hadi getirsin bakalım seyircileri "Python" ile
  3. Ekşide Python programlama ile program kodladığını idda edip ilk gün karambolde fazla fazla bilet aldığını idda eden bir çok bilmiş vardı. Biletleri yarış zamanına doğru karaborsa fiyatına satmayı planlıyordu. Bide paragrafın sonunda pişkin pişkin Python öğrenin yazmıştı. Hadi getirsin bakalım seyircileri "Python" ile

    Yılan soktu kendisini.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu