Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Alman devi Volkswagen’in gözü tekrar Türkiye’de!




Volkswagen’in Türkiye’ye açmayı planladığı otomobil fabrikasının iptal olmasının ardından yeni bir yatırım haberi gündeme geldi.

Volkswagen, yeni fabrikası için Bulgaristan ve Romanya gibi diğer ülkeleri de değerlendiriyordu. Yatırım planıyla ilgili hükümet yetkilileri ile görüşmelere bulunan markanın Türkiye’yi avantajlı bulduğu belirtilmişti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. adında ve 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmuştu. Ancak siyasi ve politik gelişmelerin yatırımı iptal ettirdiği söylenmişti. Bu kez ise yine Volkswagen bünyesinde MAN cephesinden bir haber geldi.

AYSAD Başkanı Alper Kanca, “Ama medyaya yansıyan bazı açıklamalardan anlıyoruz ki, Münih ve Steyr’deki fabrikaların kapatılması sonrasında, bu tesisler muhtemelen Polonya ve Türkiye’ye taşınacak. Ancak Polonya’nın pek şansı yok gibi. Türkiye özellikle kamyon ve otobüs üretiminde oldukça başarılı, Avrupa’nın en verimli, en rekabetçi üretim merkezlerinden biri.

Mercedes, MAN ve Ford ülkemizde çok kaliteli kamyonlar, otobüsler üretiyor ve dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Ülkemizde bu çeşit araçların parçalarını üreten çok güçlü bir tedarik sanayi var. Bu tartışmalardan öğrendiğimiz kadarıyla MAN Ankara fabrikası bu değişiklikler sayesinde daha fazla araç üretme imkânı kazanacak” dedi.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu