FeaturedHaberler

Mercedes-Benz, staj başvuruları başlıyor 




Mercedes-Benz’in, üniversitelerde okuyan gençlerin profesyonel hayata hazırlanmasını sağlamak amacıyla 2002 yılından bu yana sürdürdüğü, 2020 yılında ise üniversite öğrencilerinin, yeni mezunların, genç profesyonellerin ve profesyonellerin verdiği oylarla “en beğenilen yetenek programı” seçilen “PEP” uzun dönem staj programında başvurular başladı.

Mercedes-Benz, 2002 yılından günümüze üniversite son sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilere yönelik PEP (Professional Experience Program) adını verdiği uzun dönem staj programını yürütüyor. PEP kapsamında öğrenciler, değerlendirme merkezi uygulaması, envanter değerlendirmeleri ile ilgi duydukları ve başarılı olabilecekleri alanlarda yarı zamanlı çalışma imkânı elde ediyor. PEP takımında yer alan stajyerler, 11 ay süren stajları süresince, kendilerine verilen projeler ile yeteneklerini ortaya koyma fırsatı ve iş hayatıyla ilgili özel deneyimler kazanıyor. Mezuniyetlerinden sonra ise, şirketin seçme ve yerleştirme sürecinin aranan adayları olarak Mercedes-Benz kadrosunda yer alma fırsatını elde ediyorlar. 

PEP kapsamında yer alan öğrenciler, yaz aylarında tam zamanlı, öğrenim gördükleri sömestre zamanlarında ise en az 2 gün devam koşulu ile üretim, satış-pazarlama, AR-GE, satış sonrası hizmetler, bilgi teknolojileri (IT) ve diğer iş destek (Finans, Muhasebe, Controlling, İnsan Kaynakları, Satınalma, Kurumsal İletişim) departmanlarında görev alıyor. 

Üniversitelerin son sınıflarında öğrenim gören, en az bir yabancı dile hakimMercedes-Benz’in uyguladığı seçim süreçlerinde başarılı olan adaylardan oluşan PEP takımı, uzun vadede şirkette oluşacak yeni mezun istihdamı için uygun pozisyonlarda değerlendirilmek üzere öncelikli aday havuzunu da oluşturuyor. Mercedes-Benz PEP takımında yer alan stajyerler, 11 aylık stajları süresinde, kendilerine verilen projeler ile yeteneklerini ortaya koyma fırsatı yakalarken kariyer yolculuklarında çeşitli deneyimler edinme imkânına sahip oluyor. 

Mercedes-Benz’in uzun yıllardır devam eden staj programına katılacak stajyerler, yöneticilerinin rehberliğinde gerçekleştirecekleri projelerle teorik eğitimlerini pratik hayatta uygulama fırsatı buluyor. Mercedes-Benz’in sağlam dijital alt yapısı sayesinde sunulan bu program çerçevesinde vaka çalışmaları, mentorluk oturumları, kariyer sohbetleri ve proje sunumları gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor 

PEP (Professional Experience Program) uzun dönem staj programı başvuru değerlendirme koşulları şu şekilde: 

  • 4 yıllık bir üniversitede öğrenim görüyor olmak veya yüksek lisans öğrencisi olmak, 
  • Lisans/yüksek lisans programlarından gelecek 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olmak, 
  • En az bir yabancı dili (İngilizce ve/veya Almanca) çok iyi seviyede kullanıyor olmak, 
  • Gerçekleştirilecek mülakat, test ve değerlendirme merkezi uygulamalarında başarılı olmak. 

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Çok iyi derecede Almanca-İngilizce bilmeniz gerekiyor-şart. GNO’nuz minimum 3 ve üstü olmalı. Yapılan mülakat görüşmelerinde de başarılı olmak gerek tabii.
    Tanıdığınız varsa bu şartlarda esneklik sağlanabilir :D
    Çok isterdik tabii ama başvurmaya bile utandım açıkçası. Katılmak isteyen arkadaşlara başarılar dilerim.
  2. GNO 3’e yakın 3 yaparız.
    İngilizcemiz Türkçemizle eş değer.
    Almanca görüyoruz ama Almancam yok :(

    IT’ci de arıyorlarmış, büyük ihtimalle bende Almanca zorunlu koşulur.

    Çok iyi derecede Almanca-İngilizce bilmeniz gerekiyor-şart. GNO’nuz minimum 3 ve üstü olmalı. Yapılan mülakat görüşmelerinde de başarılı olmak gerek tabii.
    Tanıdığınız varsa bu şartlarda esneklik sağlanabilir :D
    Çok isterdik tabii ama başvurmaya bile utandım açıkçası. Katılmak isteyen arkadaşlara başarılar dilerim.

    Utanma. Ben ASUS’un test ekibine başvurduğumda şartları karşılamıyordum ama şartları kabul etmeyen birisinin yerine ben seçilmiştim ;) Hayatta ne olacağı hiç belli olmaz.

  3. İTÜ’ye kariyer günlerine geldiklerinde standlarında ufak bir görüşme yapmıştık. İngilizce fuak bir mülakattan sonra "Lets continue in English" olayını almanca yapmışlardı ne olduğunu anlamamıştım. O gün bugündür jdm’ciyim. İyi derecede almanca şartları var maalesef
  4. İTÜ’ye kariyer günlerine geldiklerinde standlarında ufak bir görüşme yapmıştık. İngilizce fuak bir mülakattan sonra "Lets continue in English" olayını almanca yapmışlardı ne olduğunu anlamamıştım. O gün bugündür jdm’ciyim. İyi derecede almanca şartları var maalesef

    Let’s continue in Japanese.

  5. Mercedes genel müdürlüğünde çalışan akrabam ve arkadaşlarım var. Almancası olmayan giremez gibi bir durum "tüm bölümler için" söz konusu değil. Mühendislik için söz konusu olabilir bilmiyorum, konuda finans vb. bir çok bölüm yazılmış. Niyeti olan varsa Almanca bilmiyorum diye vazgeçmesin.
  6. İTÜ’ye kariyer günlerine geldiklerinde standlarında ufak bir görüşme yapmıştık. İngilizce fuak bir mülakattan sonra "Lets continue in English" olayını almanca yapmışlardı ne olduğunu anlamamıştım. O gün bugündür jdm’ciyim. İyi derecede almanca şartları var maalesef

    Mühendislikte böyle bu arada, diğer alanlarda bilgim yok yanlış yönlendirmiş olmayayım kimseyi

  7. Mercedes genel müdürlüğünde çalışan akrabam ve arkadaşlarım var. Almancası olmayan giremez gibi bir durum "tüm bölümler için" söz konusu değil. Mühendislik için söz konusu olabilir bilmiyorum, konuda finans vb. bir çok bölüm yazılmış. Niyeti olan varsa Almanca bilmiyorum diye vazgeçmesin.

    Başlığı okumak için girerken çok heyecanlandım. Fabrikanın insan kaynakları bölümüne girip sonra otobüs kullanmayı da öğrenip o bölümlerde de takıldığımı hayal ettim :D
    Ama 1 yıl içinde mezun olma kriteri, Dil şartı uymuyor. Ayrıca henüz uzaktan eğitimin 1.sınıfında olduğum için onlara katkı sağlayacak pek bir şeyim de olmayabilir :)

    Motivasyon oldu, kendimi donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamalıyım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu