FeaturedHaberler

Tesla, 158 bin adet otomobili geri çağırıyor!




Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın arızalı ekranları nedeni ile yaklaşık 158.000 adet Tesla’yı geri çağırması bekleniyor.

Tesla’nın başarısız dokunmatik ekran sorunu, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi harekete geçirdi. Tesla modellerindeki dokunmatik ekran sorunun kazaya sebep olabileceğini düşünen Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’dan potansiyel olarak tehlikeli ekran arızaları nedeniyle 158.000 aracını geri çekmesini istiyor. Tesla’nın bu geri çağırması 2012-2018 yılları arasında üretilmiş bazı Model S ve 2016-2018 yılları arasında üretilmiş Model X modellerini kapsıyor.

Ekran sorunu ile alakalı Tesla’ya ilk olarak NHTSA, problem yaratan dokunmatik ekranları ile ilgili şikayetler alması ve konu ile ilgili soruşturma açması ile başladı. Arka görüş kamerası’nın ekranda görüntülenmemesi ve sürüş sırasında arızalanması bir kazaya neden olabilir diye düşünüldü.

Tesla

Tesla bu sorun ile alakalı 13 Ocak tarihinde bir mektup gönderdi. Mektupta NHTSA, görüntü sorunlarının Tesla’nın medya kontrol birimindeki (MCU) flash bellek sorunlarından kaynaklandığını ve bunun zamanından önce arızalanmasına neden olduğunu ifade etti.

Sorun ile alakalı Tesla bazı sorunları hafifletmek amacıyla birkaç kablosuz güncelleme uyguladığını kabul ediliyor ancak güncellemelerin yetersiz olduğuna inanılıyor.

NHTSA şimdi Tesla‘nın ya bir geri çağırma yapmasını ya da geçmiş açıklamaların ötesinde kararını net bir şekilde belirtmesini istiyor. Geçtiğimiz hafta Jeff Bezos‘u geçerek dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olan Elon Musk, bu gelişmenin ardından yeniden ikinci sıraya düştü. Tesla bu sorunlar nedeni ile ani bir değer kaybı yaşadı ve Elon Musk 1 günde 13.5 milyar dolar kaybetti.

Yeni Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu