Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Merakla beklenen yeni Audi e-Tron GT tanıtıldı!




Uzun zamandır merakla beklenen Audi e-Tron GT nihayet resmi olarak tanıtıldı. Tasarımsal açıdan oldukça etkileyici görünen Audi’nin elektrikli dört kapılı copue’si nihayet karşımızda.

Porsche tarafından dizayn edilen J1 performans platformu üzerine inşa edilen Audi e-Tron GT, bu nedenle altyapısını büyük oranda Taycan ile paylaşıyor. Yeni e-Tron GT, standart ve RS olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. RS isimli versiyonun Audi’nin şimdiye kadarki en güçlü seri üretim modeli olduğu söyleniyor.

Alman otomobil üreticisi Audi’nin elektrikli dört kapılı coupe’si e-Tron GT’nin tüm versiyonlarında iki elektrik motoru bulunuyor. Performansa katkı sunması açısından Porsche Taycan’daki gibi 2 ileri vitesli şanzımana sahip olan model Audi’nin yeni 800V elektrik mimarisi sayesinde yüksek hızlı şarj desteğine de sahip.

Audi e-Tron GT 86 kWh’lık bir batarya kapasitesine sahip. WLTP’ye göre e-Tron GT tek şarjla 488 kilometre sürüş menziline sahip.

Audi, e-Tron GT için sportif sürüş deneyimini lüksle bir araya getiren karaktere yoğunlaştıklarını belirtiyor. Modelin dört kapılı bir coupe olmasına rağmen Audi arka koltuklarda oturan yolculara baş mesafesi konusunda sıkıntı yaşatmayacakları konusunda iddialı. “Gran Turismo” deneyimi sunan Audi, e-Tron GT arka tarafta 405 litre ön tarafta ise 85 litre bagaj hacmine sahip.

Sportif tasarımıyla dikkat çeken e-Tron GT’nin hava sürtünme katsayısı 0.24 olarak açıklandı. Ön tamponun kenarlarındaki fonksiyonel hava kanalları aerodinamiye katkı sağlarken arka spoyler ve hava kanalları gibi aktif aerodinamik unsurların otomobilin sürüş menzilini yaklaşık 30 kilometre artırdığı belirtiliyor.

Audi e-Tron GT Quattro’da 476 beygir güç ve 630 Nm tork üreten iki elektrik motoru bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere ön/arka akslara yerleştirilen motorlar dört tekerlekten çekiş sağlıyor. e-tron GT RS’de ise 598 beygir güç ve 830 Nm tork üretiyor. Öndeki motorun gücü her iki versiyonda da aynı ancak arkadaki motor ise RS e-tron GT’de daha güçlü.

Yeni Audi e-tron GT’de tıpkı Taycan gibi iki vitesli şanzıman kullanılmış. Bunun yanı sıra performansa 2.5 saniyelik destek sağlayan ‘over-boost’ fonksiyonu da eklenmiş. Audi e-tron GT RS bu fonksiyonla birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlarken maksimum hızı 255 km/s ile sınırlandırılmış. Audi e-tron GT Quattro’da ise 0-100 km/s süresi 3.9 saniyeye çıkarken, maksimum hız da 245 km/s.

Yeni Audi e-tron GT modellerinde Audi Drive Select sistemi ile gelen dört farklı sürüş modu bulunuyor. Konfor, verimlilik, dinamik ve kişisel olarak adlandırılan bu sürüş modları sayesinde otomobilin süspansiyonu, amortisörleri, elektrik motorları, şanzımanı ve arka aks diferansiyel kilidi gibi tüm dinamikleri seçilen sürüş moduna göre otomatik ayarlanabiliyor. Otomobilin süspansiyonu, amortisörleri, elektrik motorları, şanzımanı ve arka aks diferansiyel kilidi gibi tüm dinamikleri seçilen sürüş moduna göre otomatik ayarlanabiliyor. Bunun yanı sıra dört tekerlekten yönlendirme sistemi de Audi e-tron GT modellerinde opsiyon olarak sunulan bir diğer özellik.

Tüm Audi e-tron GT modellerinde aynı lityum iyon batarya paketi kullanılıyor. 86 kWh’lık (93 kWh brüt) batarya paketi 33 hücre modülünden oluşuyor ve her bir modülde 12 pil hücresi bulunuyor. 800V elektrik mimarisi e-tron GT’ye 270 kW hızlı şarj özelliği kazandırıyor. Bu sayede sadece 22.5 dakikada yüzde 5-80 arası bir dolum değeri elde edilebiliyor. Bu değerler ile otomobil 5 dakikalık bir şarj ile 100 km’ye kadar menzil kazanımı sağlanabiliyor.

Audi’nin merakla beklediğimiz elektrikli dört kapılı coupe’sinin Almanya’daki fiyatları ise şu şekilde: Audi e-tron GT Quattro başlangıç fiyatı 99.800 Euro, Audi e-tron GT RS’in ise fiyatı 138.200 Euro’dan başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

Yenilenen OPEL Insignia 1.5 Dizel Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu