FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye’ye geliyor!




Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı 4-5 Eylül 2021’de ve Türkiye’nin 2021 yılındaki en büyük etkinliği Türkiye MotoFest 1-5 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da düzenlenecek.

Genç ağırlıklı ve özellikle yüksek gelir grubunun ilgi gösterdiği, dünyanın bir çok yerinden motosiklet tutkunlarının geleceği yarış ve festivalin lansman toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı.

NG Hotels Afyon’da yapılan tanıtım toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, motokros sporuyla beraber uluslararası organizasyonlara başladıklarını bunun için söz konusu şampiyonanın ilk göz ağrısı olduğunu söyledi.

“MOTOKROS, AFYONKARAHİSAR’IN BAŞTACI”

Afyonkarahisar’ın isminin bu nedenle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada daha çok duyulacağını ifade eden Çiçek, “Motokros bizim için artık bir şeref meselesi, bizim tacımız. Motokros gerçekten Afyonkarahisar’a çok yakıştı, özdeşleşti.’’ ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri olmasının yanında motokrosun da dünyadaki en iyi pistlerinden biri olduğunu vurgulayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de, Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri ilan edilmesiyle öne çıktığını hatırlatarak, bu sene geçtiğimiz sene ertelenen yarışın yanında festivali de beş güne yayarak birlikte yapacaklarını söyledi.

DÜNYA KADINLAR MOTOKROS ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK İLK TÜRK

Dünya ve Avrupa Motokros yarışlarında Türkiye’den de çok sayıda sporcu katılacak. Lansmana katılan sporculardan biri bu yıl ilki gerçekleştirecek. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’na Türkiye’den ilk kez bir yarışmacı katılacak. 16 yaşındaki motokros sporcusu Irmak Yıldırım da bu spora 14 yaşında başladığını, ailesinin katkısıyla aldığı eğitimlerle başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

BEŞ YARIŞ AYNI HAFTASONUNDA YAPILACAK

4-5 Eylül 2021 tarihlerinde dünya ve Avupa klasmanında 5 yarış aynı anda yapılacak:

– Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP),

– Dünya Kadınlar  Motokros Şampiyonası (MXWOMEN),

– Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2),

– Avrupa Motokros Şampiyonası (MX2T),

– Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN)

Türkiye’de yapılacak yarışlara Yamaha, Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, TM ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25’i aşkın takımla 150’ye yakın yarışçının katılması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu