FeaturedHaberler

Vatandaş ikinci el otomobil fiyatlarından şikayetçi




Otomobil fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan sürücüler piyasayı değerlendirdi. Durum ise hiç iç açıcı değil.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyordu. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeliydi. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyordu. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcuttu. Bekleyişi süren vatandaş ise oldukça endişeli. Otomobil almak isteyen bazı sürücülerin sözleri ise şöyle;

Egemen Arslan, “Araba fiyatları bize yüksek geldi. Asgari ücretle çalışıyoruz. 80-90 bin TL aşağısına iyi bir araba yok. Bu piyasa ne olacak biz de bilmiyoruz. Sadece baktık ve elimiz boş dönüyoruz. Piyasa düşecek mi diye bakacağız. Satılan araba var ama fiyatlar çok uçuk. Daha düne kadar 40 bin TL olan araba bugün 80 bin TL. Biz maaş olarak aynı yerde sayıyoruz ama araba piyasası durmadan yükseliyor” dedi.

Bir diğer vatandaş ise “Ben aracımı yükseltmeyi düşünüyorum. Araba fiyatları çok uçmuş. Her yeri değişen boyalı arabalara yüksek fiyat istiyorlar. Şu anda biz de araba alma işini askıya aldık. İstediğimiz araçlar bütçeyi aşıyor. Galerilerde de durum aynı. Bende manuel vites bir araba var. Otomatik vites bir araba arıyorum. Onu almak için de üstüne 60-70 bin TL koymam gerekiyor. O da şu şartlarda zor. ÖTV indirimi geldi ama bayilerde araba olmadığından ikinci el otomobil fiyatları da düşmüyor. Çıkan fiyatların da düşeceğine inanmıyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu