FeaturedHaberler

Toplu Yaşam Alanlarında Aidat Nasıl Hesaplanır?




Apartman ve sitelerin aylık ya da yıllık giderlerini karşılayabilmek için kat maliki ve kiracılardan belirli bir ücret talep edilir. Toplanan bu ücret aidat olarak adlandırılır. Aidatın belirlenebilmesi için ilk etapta toplu yaşam alanının giderlerinin tespit edilmesi gerekir. Tespit aslında bir çeşit bütçe olarak nitelendirilir.

Hesaplama yapıldıktan sonra yönetim planındaki dağıtım yöntemine göre dağıtılmasıyla aidat belirlenir. Aidatın kat maliklerine uygun şekilde tebliğ edilmesiyle aidat kesinleşir. Zaman zaman bir hayli karmaşık bir hal alabilen aidatlar için özel geliştirilmiş programlar tercih edilebilir. Bina ve site yöneticileri için özel olarak geliştirilen yazılımlar daha kolay bir şekilde aidat sürecini yönetebilmenizi sağlar.

Aidatların zamanında tahsil edilmesi ve tutarların doğru şekilde işlenmesi için birçok farklı program bulabilirsiniz. Aidat takip sistemleri sayesinde aidat makbuzu oluşturabilir, gecikme tazminatı ve icra takibi girişi yapabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda dilediğiniz zaman aidat iadesi ve devir bakiye girişini de yapabilirsiniz.

Aidat Takip Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Zamandan tasarruf elde edebileceğiniz programlar ile otomatik olarak aidat borçlandırmasını gerçekleştirebilirsiniz. Borç yükleme ve banka hareketlerini yükleme gibi işlemleri de deneyimleyebilirsiniz. Toplu aidat tahsilatı için yararlı olabilen aidat takip sistemleri ihtiyacınız olabilecek hesaplama türlerine göre işlem yapabilmenizi mümkün kılar.

Aidat takip programları sayesinde aidatları istediğiniz şekilde hesaplayabilirsiniz. Hesaplama işleminin ardından apartman veya binanın sakinlerini e-posta ya da SMS ile aidat bedellerinden haberdar edebilirsiniz. Sayaç ile fatura dağılımı sayesinde sayaç okuma değerlerini belirleyerek hızla fatura dağılımı da en kolay ve güvenilir şekilde yapabilirsiniz.

Kat maliki ve kiracı ayrımı aidat takip sistemleri sayesinde pratik bir şekilde tamamlanabilir. Kat maliki ve kiracıları ayrı ayrı takip edebileceğiniz programlar daire ve kategorileri de detaylı olarak görüntüleyebilmenizi sağlar. Birçok farklı açıdan aidat sürecini pratik hale getirebilecek yazılımlardan sizler de yararlanabilirsiniz.

Eğer aidat takip sistemi ile ilgili gelişmiş özelliklere sahip bir yazılım arıyorsanız Apsiyon’u tercih edebilirsiniz. Tüm banka hareketlerini görüntüleyebileceğiniz ve aidatları yönetebileceğiniz yazılım sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz özelliklere sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu