FeaturedHaberler

Hyundai’nin yeni elektriklisi IONIQ 6 tanıtıldı




Hyundai Motor Company, IONIQ markasına özel, tamamen elektrikli “IONIQ 6” modelinin resmi fotoğraflarını yayınladı.

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Prophecy EV Concept modeli baz alınarak üretilen IONIQ 6, karakteristik olarak tamamen pürüzsüz ve temiz bir tasarım felsefesiyle karşımıza çıkıyor. Hyundai tasarımcılarının Duygusal Verimlilik olarak tanımladığı bu dizayn felsefesi, koza benzeri bir iç tasarımla ilişkilendiriliyor. Elektrikli mobilitenin yeni çağı için bir siluet oluştururken ayrıca Hyundai’nin enerji verimliliği ve çevresel sorumluluğu da vurgulanmış oluyor.

IONIQ 6, enerji verimliliği ve sürdürülebilir düşünülerek hazırlanmış, benzersiz bir tasarım diline sahip. Satranç taşları gibi benzersiz bir görünümle hazırlanan tasarımda Hyundai Look dizayn stratejisi uygulanmış. Hyundai, müşteri odaklı bir yaklaşım benimseyerek herkese uyan geleneksel bir tasarım yerine farklı yaşam tarzlarını da göz önünde bulundurarak ayrıştırıcı çizimler elde etmiş. Ayrıca, estetik görünüşe ek olarak, 0.21cd sürtünme katsayısı ile aerodinamik olarak da EV mobilite dönemi için yeni bir tipoloji sunuyor.

IONIQ 6, alçak burun yapısını öndeki aktif hava kanatları ve tekerlek boşluklarıyla destekliyor. İnce olarak karşımıza çıkan dijital aynalarla da devam ettirilen tasarımda elde edilen bu 0,21’lik bir ultra düşük sürtünme katsayısı, aynı zamanda markanın kendi içinde ürettiği modeller arasında da en düşük değer anlamına geliyor. IONIQ 6’nın kıskanılacak bu aerodinamik yeteneğine daha fazla katkı sağlamak adına kanatçıklı eliptik tip bir spoyler kullanılmış. Sürat teknelerindeki kuyruğu andıran yapısı ile arka tamponun her iki yanındaki diklemesine konumlandırılmış havalandırma kanalları adeta bir bütünlük oluşturarak yere basma kuvvetini artırıyor.

Bu aerodinami gövde üzerinde olduğu kadar aracın altında da devam ediyor. Alt takım tam olarak kaplanarak daha optimize edilmiş deflektörlere ve azaltılmış tekerlek boşluğuna yer verilmiş. Bu sayede hava aracın altından ve üstünden en az sürtünme ile atılarak hem performansa hem de tüketime katkıda bulunuluyor.

IONIQ 6 ayrıca, marka kimliğini güçlendirmek için ön-arka farlarda, ön alt sensörlerde, havalandırma kanallarında ve orta konsol göstergeleri gibi çeşitli yerlerde 700’den fazla Parametrik Piksel kullanıyor. Arka kanadın Parametrik Piksel Yüksek Monteli Stop Lambası (HMSL) ise frene basıldığında göz alıcı bir ışık şöleni sunuyor. IONIQ 6’nın benzersizliğini biraz daha fazla vurgulamak için de yeni tasarlanmış bir Hyundai ‘H’ amblemine yer veriliyor.

IONIQ 6’nın teknik bilgileri ve teknolojisiyle ilgili detaylar Temmuz ayında yapılacak dünya lansmanında açıklanacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yıllardır kendimi bildim bileli satranç oynarım. Satrançla alakalı bir gram bişey yakalamadım.Muhtemelen Hyundai’ n değil haberi yapanın bu detayı bize aktaramamasıdır diye yorumlarım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu