FeaturedHaberler

Volvo Cars, teknoloji merkezi “Tech Hub”ı Polonya’da açıyor




Volvo Cars, Polonya’nın en büyük ikinci şehri olan Krakow’da yepyeni bir teknoloji merkezi “Tech Hub” açacağını duyurdu.

Teknoloji merkezi “Tech Hub”; Volvo Cars’ın tam elektrikli otomobil üretiminde kullanılacak tamamlayıcı ve önemli özellikler geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Volvo Cars’ın Krakow’daki mühendisleri, kazaların sebeplerine dair temel güvenlik teknolojilerinden, sürüş yardımı algoritmalarına ve hatta otonom sürüş yazılımlarına kadar pek çok kilit alanda yazılımlar geliştirecekler. Küresel yetenek havuzunda yer alacak mühendislerin çalışmaları sayesinde  şirketin inovasyon hızının daha da artması hedefleniyor.

Mühendislik alanında ayrıca, yeni nesil bağlantılı özelliklerin geliştirilmesi ve bu çalışmaların veri analitiği yoluyla desteklenmesi gibi zorlu projeler de yer alıyor. Mobilitenin geleceğini şekillendirmek isteyenler için Krakow’daki bu merkez önemli fırsatlar sunuyor.

Yaklaşık 120 başarılı mühendise ev sahipliği yapacak Volvo Cars’ın yeni teknoloji merkezi Tech Hub’ın 2023 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Volvo Cars’ın Çin ve İsveç’teki temel mühendislik merkezlerinin yanı sıra dünya çapındaki diğer teknoloji merkezleriyle de bağlantılı olan Tech Hub’da istihdamın önümüzdeki on yıl içerisinde 500 ila 600 kişiye çıkarılması hedefleniyor.

Volvo Cars’ın şu anda, İsveç’in Stockholm ve Lund şehirlerinde ve ayrıca Hindistan’da Bangalore’da Tech Hub’ları yer alıyor. Ayrıca Çin’in Şangay kentinde ve İsveç’in Göteborg kentinde de büyük mühendislik merkezleri bulunuyor. Her lokasyonun kendine ait bir odak alanı olsa da, birlikte stratejik olarak dünya çapında yayılmış çok önemli bir inovasyon merkezleri ağı oluşturuyorlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu