Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Ticari Araçların Yenilikçi Güvenlik Sistemleri




Taşıtlar, uzun yıllardan beri ulaşımı ve nakliyeyi hem hızlı hem güvenli bir biçimde sağlar. Ticari araçların yenilikçi güvenlik sistemleriyle, daha güvenli yolculuklar sunulmaktadır. Geliştirilen ticari araç güvenlik sistemleri sayesinde emniyetli ve güvenli yolculuklar mümkün hâle gelir.

Ticari araçlar iş hayatında tercih edilen taşıtlardır. Hafif ticari araçlar; okul ve servis modelleri, kamyonetler, pikaplar ve panelvanlar ticari araç kategorisi içerisinde yer alır. Volkswagen, binek araç gibi ticari araç üretiminde de ön plana çıkan markalar arasında bulunur.

Volkswagen Ticari Araç, müşterilerine iş ve özel hayatlarında en uygun çözümleri sunmaktadır. Sunduğu modeller Yeni Crafter, Yeni Caddy, Multivan, Caravelle, Transporter, California, Grand California, Yeni Amarok’tur. Volkswagen ticari araç modelleri müşteri ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaktadır. Tasarımın yanı sıra konforuyla da ön plana çıkan ticari araçlar, sunduğu teknolojik özellikleriyle en üst seviyede güvenlik sağlamaktadır.

Volkswagen’in Ticari Araçları en üst seviyede güvenlik sunuyor.

Volkswagen, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla araç filosunda otonom acil fren sistemini standart bir fonksiyon hâline getirdiğini duyurdu. Otonom acil fren sistemi, “emniyet kemerinden sonra emniyet alanında en önemli gelişme” şeklinde ifade edildi. Söz konusu tarihten itibaren Caddy, Crafter ve Transporter kamyonetlerde standart hâline getirildi.

Volkswagen, Acil Durum Freni (AEB) sistemini standart hâle getiren ilk şirket olarak kayıtlara geçti. Bu önemli adım, gelecek 10 yıl içinde meydana gelebilecek kazalarda en az 12.000 kaybın önlenmesine katkı sağlayacak. VW ticari araçlar için temel bir işlev hâline gelen otonom acil fren sistemi sayesinde hem şoför hem diğer yolcular güven içerisinde seyahat edebilir.

Volkswagen ticari araçlarda kullanılan otonom acil fren teknolojisi şimdilik iki sistemden meydana gelir. Bu sistemler, “ön bölge asistanı” ve “şehir içi acil durum freni” olarak gruplandırılır. İlk sistem olan ön bölge asistanı aracın ön kısmındaki öteki taşıtların davranışlarına tepki vererek hem görsel hem sesli uyarı yapar. Şehir içi acil durum freni ise düşük hızlardaki çarpışmaların engellenmesini sağlar.

AEB sistemlerinin 3. şahıslara ait sigorta talebini yaklaşık %45 oranında azaltabileceğini ifade eden VW, söz konusu teknolojinin sigorta primlerini de bu niteliğe sahip olmayan taşıtlara göre %10 oranında düşürebileceğini belirtir. Bunların yanı sıra AEB diğer markaların ticari taşıtlarında opsiyonel bir özellik olarak yer alır. Bunun sebebi ise teknolojinin modelden modele değişebilen ekonomik külfetiyle doğrudan ilişkilendirilir.

Volkswagen Ticari Araç modelleri teknolojik özellikleriyle en üst seviyede güvenlik sunuyor. Siz de bu teknolojik güvenlik sistemlerine sahip modelleri daha detaylı incelemek isterseniz Volkswagen Ticari Araç web sitesini https://ticariarac.vw.com.tr/ana-sayfa ziyaret edebilirsiniz. Güvenlikten ödün vermeden işinizin gerekliliklerini karşılayacak araç çözümlerini keşfederek işinizi bir adım ileriye taşıyın.

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu