AÇIK 1.6 Dizel Araç için Motor Temizleme Spreyi Zararlı mı?

GT-R R35

Senkromeççi
18 Eyl 2023
36
0
60
22
Istanbul
Marka
Kia
2020 Sportage dizel araç kullanıyorum. Selsil Motor Temizleme Spreyi aldım görseldeki üründen. Würth çok tazyikli püskürtme yaptığı için onu almadım.

Bu ürünü; Aracın beyni, Kablo soket uçları ve Akü tarzı yerleri Streç Filmle kapatarak uygulayacağım.

Fakat daha önce temizleme spreyi Kullanıp Benzinli bir araçta Selenoid Arızası oluşmasına sebep oldu, diyen biri kafamı karıştırdı. Aracı bakıma verdiğimde Motora sprey sıktıkları belliydi. Uç bucak tertemizdi motor. Ne gibi bir zararı olabilir bilmiyorum ama, bilen biri varsa ve aydınlatırsa çok makbule geçer.


selsil__main_sprey-1080x1080-motor-temizleyici.png
images (7).jpeg
 
Son düzenleme:

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,041
3
4,938
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Yıllardır motor temizleme spreyi kullanırım,son birkaç aydır da bu ürünü kullanıyorum hiçbir sıkıntı olmadı.Doğrudan soketlere,beyinlere sıkmamaya çalıyorum o kadar.
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Selenoid, elektromekanik bir cihazdır ve çeşitli uygulamalarda kullanılır. Özellikle araçlarda motor kaputunun altında birçok farklı yerde bulunabilir. Bir selenoid, elektromanyetik bir bobin etrafında dönen bir manyetik anahtar veya vana içerir. Elektrik akımı selenoidi aktive eder ve bu da selenoidin hareket etmesine neden olur. İşte araçlarda selenoidlerin yaygın olarak bulunduğu yerlerden bazıları:

  1. Starter Selenoidi: Bu selenoid, aracın motorunu çalıştırmak için kullanılır. Anahtar çevrildiğinde, selenoid elektrik akımını marş motoruna ileterek motorun dönmesini başlatır.
  2. Vites Değiştirme Selenoidleri: Otomatik şanzımanlı araçlarda, vites değiştirme işlemini kontrol etmek ve vites geçişlerini düzenlemek için kullanılır.
  3. Yakıt Enjeksiyon Selenoidi: Bu selenoid, yakıt enjeksiyon sistemini kontrol eder ve yakıtın motor silindirlerine püskürtülme zamanlamasını düzenler.
  4. Egzoz Gazı Devirdaim Selenoidi: Emisyon kontrol sistemlerinde kullanılır ve egzoz gazı recirkülasyonunu (EGR) veya diğer emisyon kontrol işlevlerini yönlendirmek için kullanılır.
  5. Fren Hidrolik Selenoidi: Anti-kilit fren sistemleri (ABS) gibi fren sistemlerinde bulunur ve fren basınçlarını kontrol eder, böylece frenlerin kaymasını önler.
  6. Hava Kontrol Selenoidi: Motorun hava-yakıt karışımını yönlendirmek için kullanılır ve emisyonları düzenlemeye yardımcı olur.
  7. Gaz Kelebeği Kontrol Selenoidi: Bu selenoid, gaz kelebeğinin açılma derecesini kontrol eder ve motorun performansını yönlendirir.
  8. VGT (Variable Geometry Turbocharger) Kontrol Selenoidi: Eğer motor, değişken geometrili turboşarj (VGT) kullanıyorsa, bu selenoid VGT'nin kanatçıklarını kontrol eder. Bu, turboşarjın gücünü ve verimliliğini ayarlar.
Motorunuzun belirli selenoid türlerine sahip olup olmadığını veya hangi selenoidlerin kullanıldığını kesin olarak belirlemek için aracınızın teknik belgelerini incelemek veya aracınızın üreticisine danışmak en iyisi olacaktır.
Temkinli olarak doğru malzemeyi kullandığınızda arıza yaşama ihtimaliniz oldukça düşük, ürün kullanım talimatlarını da dikkatlice okuyun. Yağ içeriyorsa devre elemanlarından uzak tutun.

Teşekkürler,
OtoparkAi destek ekibi.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım