AÇIK 2 farklı marka antifiriz karıştırılırsa ne olur ?

essalih

Salih cilacı
Senkromeççi
29 Tem 2023
24
3
70
22
Antalya
Marka
Skoda
merhaba arkadaş 1 2 ay önce aracıma açık hava filtresi takarken yedek su deposuna giden geri dönüş hortumunun bağlantı yerini kırdım ve sıcak motor suyu üzerime fışkırdı ve o gün yaklaşık 2 3 litre su antifiriz karışımı eksildi neyseki bir petroldeydik ve japonla hortumu yapıştırdık ve aracın içindekinden daha farklı bir marka antifiriz katabilirdik ama petrol tuvaletinden çeşme suyu kattık daha sonra 1 2 ay aracı içimiz rahat olmadan kullandık ve japon sonunda koptu ve araç yeniden su ekstiltti parçayı komple değistirdik ve suyu tekrar içme suyuyla tamamladık araçtaki antifirizi ölçtüğümden -5 derece çıktı yani çok az antifiriz kalmıştı sonra 1.5 litre yüzde 50 ye 50 karışım ekledik yani 750 gram antifiriz ve 2.25 litrede total marka antifirizi az önce ekledim araçta önceden shell antifiriz vardı sorum bu iki markayı karıştırmak ne gibi sorunlara yol açabilir ?
 

mete25

Panpa
4 Mar 2019
541
1,307
2,520
Ankara
Marka
BMW
Markaları değil ama aynı tür antifriz olmaları son derece önemli. Aynı yağlarda olduğu gibi antifrizlerde de üretici onayları bulunur. Her iki antifriz de aracınıza ait onay kodu barındırıyorsa problem teşkil edeceğini sanmıyorum.
 

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,781
3
9,734
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Bir soruna yol açmaz ikisi de OAT/ vs. ise fakat şöyle bir şey soracağım madem ki hali hazırda antifriz bitti araçta neden komple sistemi temizleyip tek bir marka üzerinden devam etmediniz ?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,312
45,979
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bence antifirizden daha acil düşünmeniz gereken şey contaya zarar verip vermediğiniz olmalı. Araç su kaçırmış, oldukça eksiltmiş, geçici yolla tamir etmişsiniz ama yine kaçırmış, bu şekilde birkaç ay da kullanmışsınız. Contaya zarar verdiyse farklı antifiriz düşüneceğiniz en son sorun olur emin olun. Bana kalırsa sistemdeki suyu komple boşaltın, yeni ve uygun antifiriz koyun. Sonra hemen bir sıvı conta testi yaptırın.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım