2019 Mazda 3 Avrupa Lansmanı

Yeni Mazda3, insanların doğal denge anlayışından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak üzere tasarlanan Mazda’nın yeni SKYACTIV-Araç Mimarisini benimserken; güç aktarım mekanizması dizisi en yeni SKYACTIV-X, SKYACTIV-G ve SKYACTIV-D motorlarından oluşuyor.

İlk defa tanıtıldığı 2003’ten bu yana 6 milyonun üzerinde satış yapan Mazda3, şirketin büyümesini hem marka hem de iş perspektifinden yönlendiren küresel bir stratejik modeldir. Mazda’nın dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine şöhretli bir sürüş keyfi imkânı verdi ve önemli tesislerde üretimin temelini oluşturdu.

Şimdi gelin detaylı olarak yeniliklere göz atalım.

Tasarım
Hatchback, gelecekteki heyecan verici deneyimler hissini uyandıran kalıcı görsel çekicilik ile güçlü ve baştan çıkarıcı bir görünüm sunuyor. Bunun aksine sedan ise temiz, şık ve sofistike güzelliği, olgunluk ve rafinerilikle sunuyor. Sonuç, kişilikleri çok farklı olan iki vücut tipi, hatta tamamen farklı modeller olduklarını bile düşünebilirsiniz, arka kapı tasarımları bile birbirinden çok farklı.


Araba ve sürücü arasındaki bağlantıyı daha da güçlendirmek için, kokpitin her yönü, merkezdeki sürücü ile kusursuz bir yatay simetri içinde ortaya çıkmış. Aynı zamanda, her eleman doğrudan sürücüyle yüzleşmek ve önden arkaya uzanan sürücü merkezli ekseni vurgulamak için tasarlanmış. Ayrıca, iç mekan, yeni Mazda3’ün daha da geliştirilmiş KODO tasarımının anahtarı olan “less is more” idealini içeriyor. Kokpit dışındaki tüm elemanları mümkün olduğunca basit tutmak kokpit bölgesinin varlığını güçlendirmeye yardımcı olmuş. Bu da otomobilin ve sürücünün sürücünün sürüş görevine odaklanmasını sağlayan doğal bir diyaloga girdiği rahat bir ortam yaratmış.

Örneğin, klima kontrol paneli ve yolcu tarafı panjurları, gösterge paneli hattını izleyen sol-sağ eksene entegre edilmiş. Bu, temiz ve basit bir tasarıma neden olmuş. Ayrıca hatchback’e özel bir renk olarak yeni geliştirildi. Bu özel kırmızı deriden derin ve canlı bir görünüm, dış tasarımın duygularını artırıyor ve olgun zevklere hitap eden bir görünüm yaratıyor.




Sürüş Pozisyonu
Direksiyon, 70mm daha geniş bir ayar aralığı sunmak ve sürüş konumunun ayarlanması üzerinde daha hassas kontrol sağlamak için her iki uçta da ek 10 mm’lik bir hareket kabiliyeti sunuyor. Ayrıca, ön koltuk minderi eğim ayarı artık standart donanım olarak dahil edilmiş. Bu, koltuğun açısının, yolcunun kalçalarının koltuk üzerinde yüzmesine veya uyluklara aşırı baskı yapmasına neden olmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Bu da Mazda’nın ulaşmak için uğraştığı ideal oturma pozisyonunu korumak için leğen kemiğini dik bir konumda tutan sağlam bir destek sunuyor.

Vites değiştirme kolu ileri doğru kaydırılmış ve hem otomatik hem de manuel şanzıman versiyonlarında daha yükseğe yerleştirilmiş. Bu, sürücünün elini direksiyon simidinden hareket ettirmesini ve vites kolunu çalıştırmasını kolaylaştıracak. Komut kontrolü de ileri doğrukaydırılmış, vites kolları vites kolunun önünde yeniden konumlandı ve orta kol dayanağı uzatılmış. Bu yeni kat konsolu yerleşim kolaylığını ve rahatlığını önemli ölçüde artıracaktır
.

Görünürlük
A-sütunun tasarımının kalınlığı ve şekli, obstrüksiyon açısını ve ilişkili kör noktaları en azaindirmek için optimize edilmiş. Kolon şeklin her bir detayı, neckand göz hareketinin sürücünün ne derece zorlamadığını hesapladıktan sonra dikkatlice tasarlanmışt. Sonuç olarak, yeni tasarımın, aracın önündeki kör noktaları önemli ölçüde azalttığı söyleniyor, bu da sürücüye doğal bir sürüş duruşu sağlarken yayaların ya da sağ ya da soldaki olası engellerin sürekli olarak gösterilmesini sağlar. Fakat aynı durum özellikle HB versiyonun C sütünü için ne kadar söylenebilir tartışılır, oldukça kör nokta mevcut bunun da çözümü elektronik yardımcılar olacaktır.

Cam sileceği işletim hızı kontrol sistemi, silecek performansını artırmak için dikkatlice tasarlanmış. Ayrıca, sileceklerin çalışma açısını sürekli olarak ince artışlarla ayarlamak için tasarlanmış. Bu, A sütununun sağlam bir şekilde temizlenmesine ve sürücü tarafındaki A sütunu yakınındaki görünürlüğün genişlemesine olanak tanıyor. Silecekler, kaputun altında yer alır ve bu da ön camdan dışarı doğru net bir görünüm sağlar. Ek olarak, yıkayıcı nozullar silecek kollarına tutturulmuş, böylece spreyler uygulamadan hemen sonra silinebilir ve görünürlüğü etkilemez. Bu önlemler, sürücüye daha net bir görüş sağlamak ve sert hava koşullarında daha net görüş sağlayacak.


Motor
  • En yeni Skyactiv-G’nin 1.5L (120 PS), 2.0L (122 PS) ve 2.5L versiyonları, yeni Mazda3 için benzinli motor ailesini oluşturuyor. Motor ailesinden bizi ilgilendiren versiyonu sadece 1.5L olan versiyon ve bu sadece Türkiye’de satılacak.
  • Skyactiv-D 1.8L (116 PS), yeni Mazda3 için dizel motor sunuyor. Ultra yüksek tepkili çok delikli piezo enjektörlerini içeren motor, yüksek basınçlı, hassas kontrol edilen çok aşamalı enjeksiyondan faydalanır. Bu, daha yumuşak ve daha sağlam bir performans sunarken, gelişmiş yakıt ekonomisi, sessizlik ve düşük egzoz gazlarının daha iyi bir dengesini gerçekleştirir. Ne yazıkki ülkemizde bu seçenek vergi mağduru olacaktır. 1.5L dizel yerine 1.8L geldi artık 1.5L satışta değil. Yeni motorun NOX emisyonu daha düşük seviyede ve AdBlue gerektirmiyor.
  • Yeni Mazda 3, Mazda’nın yenilikçi Skyactiv-X motorunu sunan ilk otomobilidir. Özellikle üstün ilk tepkisi, güçlü tork, devamında doğrusal tepki ve devirden bağımsız performans sağlıyor. Motor, Mazda’nın yakıt ekonomisinde daha büyük kazanımları destekleyen ve daha yüksek sürüş keyfi ve çevre dostu olmasını sağlayan akıllı yeni M Hibrit sistemi ile destekleniyor. (2.0L 122 PS)
  • 6 vitesli otomatik şanzıman ve 6 vitesli manuel şanzıman sunuluyor.
I-ACTIV AWD
Mazda’nın geliştirilmiş i-Activ AWD’si, “dört tekerlekten dikey yük” algılama ile geliyor ve ön-arka tekerlekler arasındaki tork dağılımını kontrol etmek için G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) ile uyumlu çalışıyor. Sonuç olarak, sürüş sahnesinden bağımsız olarak, sürücünün niyetlerine sadakatle cevap verme kabiliyetine sahip. Ayrıca, genel mekanik kayıpları bir önceki modele göre yaklaşık %60 oranında azaltmış ve yakıt ekonomisine katkıda bulunmuş.

G-Vectoring Control Plus (GVC Plus), aracın acil durumdan kaçınma manevralarını daha iyi kullanmasını sağlar ve yüksek hızlarda şerit değişiklikleri ve kaygan yollarda sürüş gibi çeşitli durumlarda daha fazla güven ilham verici kontrol edilebilirlik sunar.


Gürültü ve Titreşim Azaltılmış – Sürüş
Yeni önden arkaya bağlantılar, çok yönlü halka yapıları oluşturmak için önceki gövdenin mevcut dikey ve yanal bağlantılarını tamamlar. Bu, rijitliği arttırırken, enerji aktarımında gecikmeyi azaltır, bu da amortisörlerin ve lastiklerin işlevini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. Karayolu yüzeyinden enerji girdisini özel olarak seçilmiş yerlerde yoğunlaştırarak ve emmeye yardımcı olan yeni bir sönümleme yapısını benimseyerek, araç ağırlığını arttırmadan gürültüye neden olan titreşim azaltılmış.

Zaman içinde yayılan kütleye güç aktarımının düzleştirilmesi kavramına dayanarak, süspansiyon sistemi öndeki MacPherson desteklerini ve arkada yeni geliştirilen bir burulma kirişi (torsiyon çubuğu) kurulumunu kullanır. Burçların iç yapısı için, gecikmesiz iletimi ve doğrusal hareketi gerçekleştirmek için yeni süspansiyon geometrisi ile birleştiren yeni bir küresel şekil benimsenmiş.

Yeni Mazda 3, NVH’nin azaltılmasında temel yalıtım niteliklerini iyileştirmek için Mazda’nın, gövde ile zemin arasındaki halı arasında boşluk bırakan “iki duvarlı” bir yapının ilk uygulamasına sahip. Halı ve gövde panelini iki duvar olarak düşünerek ve daha sonra bunları halıya tutturulmuş fiber malzemenin özelliklerine uyacak şekilde tasarlayarak ağırlıklarını artırmadan verimliliği arttırılmış. Halı yalıtımındaki delik sayısı, ses yalıtımını önemli ölçüde arttırmak için mümkün olduğunda azaltılmış.

Tavan döşemesine ve yer döşemelerine eklenen ses emici işlevsellik, yüksek frekanslı gürültüyü artıracaktır. Optimize edilmiş dikey yay hareketi ve olası giriş noktalarında daha fazla sertliğe sahip lastikler, istenmeyen titreşimlerin kabin içerisine taşınmasını önler. İzin verilen seslerin ve titreşimlerin serbest geçişi daha rahat ve konforlu bir kabin ortamı yaratır.

Güvenlik
Yeni Mazda 3, Mazda’nın yeni geliştirilen Sürücü İzleme sistemi ile kullanılabilir. Sistem, sürüş sırasında sürücünün durumunu gözlemlemek için hem kızılötesi kamera hem de kızılötesi LEDkullanır. Sürücü göz kapaklarının herhangi bir zamanda ne kadar geniş olduğunu, uyuşukluğunun kaç kez olduğunu ve uyuşukluk veya yorgunluk düzeyini belirlemek için ağız ve yüzün açısını izler. Ayrıca sürücünün ne zaman dikkatsiz olduğunu belirlemek için sürücünün görüş ve gözhareketini de izler. Sistem, durumun tehlikeli hale geldiğine karar verirse, sürücünün farkında olması için uyarır ve fren uyarısının çalması için gereken süreyi kısaltmak için Akıllı Fren Desteği (SBS) sistemi ile birlikte çalışır.

Ön Çapraz Trafik Uyarısı (FCTA) yeni Mazda 3’te mevcuttur. Sistem, aracın ön sağında veya solundaki kör noktalardan yaklaşan diğer araçları tespit etmek için yeni uyarlanmış ön taraf radarlarını kullanır ve var olan sürücüyü uyarır. Bu, otomobillerin kısmen gizlenmiş bir görünüme sahip bir T kesişimine girdiğinde, yaygın bir kaza nedeninin önlenmesine yardımcı olur.

Yeni Mazda3’te de mevcut olan Mazda’nın yeni Seyir ve Trafik Desteği (CTS) sistemi. CTS, otoyoldaki trafik sıkışıklığına takıldığında, hızlandırıcı, fren pedalı ve sürüş işlemlerine yardımcı olarak sürücü yorgunluğunu azaltmaya katkıda bulunur. Ayrıca, desteklenen işlevlerin sürekli çalışmasını gerektiren koşullarda daha güvenli, daha güven verici ve daha konforlu bir sürüş deneyimini destekler.





Teknik
980MPa veya daha yüksek oranlı ultra yüksek gerilimli çeliğin oranı, önceki modelde kullanılan %3’ten yeni Mazda 3’te %30’a yükseldi. Bu, katı bir gövde oluşturmak için akordeon tarzı bir desende deforme olan yeni bir çevre kirişi ve arka yan çerçevelerin eklenmesi ile birleştirir ve bunun sonucunda darbe kuvvetine ve enerjiyi etkin bir şekilde emen bir çerçeve yapısına dayanabilir.

Yeni Mazda 3, sürücü koltuğu için yeni bir diz hava yastığı sunuyor ve bunu dünya çapında standart ekipman olarak sunacak. Bir çarpışma durumunda sürücü gövdesinin ileriye doğru hareketini bastırarak, bu yeni hava yastığı, sürücünün bacaklarında ve göğsünde daha az yaralanmaya katkıda bulunur ve yan hava yastıklarının her biri bir ön ve arka bölmeye ayrılır. Ön odadaki azaltılmış hava basıncını ve arka bölmedeki daha yüksek basıncı kullanmak, gövdeyi sıkıca yerinde tutarken, göğüs kafesi tarafından alınan yükü azaltır.

Davlumbaz, yaya başının ilk temas anındaki etkisini almak için tasarlanmış ve daha sonra darbe enerjisini daha hızlı emmek için gücü yavaş yavaş sönümlemek üzere tasarlanmış yeni bir enerji emici iç yapıya sahiptir. Ön tampon, bir yaya ortasındaki bacak ile temasın diz alanını yumuşatmasıyla uyuşursa uyluk ve kılları destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, bükülme ve bükülme nedeniyle dizler ve bağlar için yaralanma derecesini azaltır.

Toplam uzunluk x genişlik x yükseklik
Sedan: 4,662 mm x 1,797 mm x 1,445 mm
Hatchback: 4,459 mm x 1,797 mm x 1,440 mm
Dingil mesafesi 2,725 mm
Lastikler:
205/60R16 – 215/45R18
Bagaj: Sedan 450 lt, Hb 358 lt.

Kaynak ve daha fazlası için : https://anasayfa.focusclubtr.com/2019-yeni-mazda-3-tanitildi/
Avrupa Lansmanı yeni yapıldı. Bunun için kaynak : https://paultan.org/2019/02/19/gallery-2019-mazda-3-for-europe-with-full-specs/

Yeni görseller

Mazda3_HB_Polymetal_Action_vertical-4-850x1275.jpg

Mazda3_HB_Polymetal_Action_vertical-5-850x1275.jpg

Mazda3_HB_Polymetal_Action-21-850x567.jpg

Mazda3_SDN_MachineGrey_Action-7-850x567.jpg

Mazda3_SDN_MachineGrey_Action-20-850x567.jpg

Mazda3_SDN_MachineGrey_Interior-3-850x563.jpg

Mazda3_HB_SoulRedCrystal_Interior-2-850x567.jpg
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,211
45,803
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
neye benzetsek acaba :D

çok şık duruyor yalnız, param olsa hb alırım
HB maalesef c sütunundan beni kaybediyor. Ayrıca bir HB için çok düz hatlara sahip özellikle profilden.

Sedan tam sedan olmuş. Özellikle tavan çizgisinin HB karosere göre daha oval gelmesi, stop lambalarının uç noktalarıyla Mazda amblemi arasında kalan girintili yüzey ve profilden bakılınca verilmeye çalışılmış doğal spoiler çizgisi çok daha hoş duruyor.

Zevk meselesi tabi :D

Sürüşünü çok merak ediyorum. Mazda yalıtımına, konforuna ve sürüşüne çok kasmış ama torsiyona geçmişler işte. Torsiyon olması münasebetiyle şuan hafif ön yargılıyım. Aracı kullanmam, testlerini görmem lazım. Fakat illa torsiyonlu bir araç alacak olsam bunu alırım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,655
1
64,534
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
HB maalesef c sütunundan beni kaybediyor. Ayrıca bir HB için çok düz hatlara sahip özellikle profilden.

Sedan tam sedan olmuş. Özellikle tavan çizgisinin HB karosere göre daha oval gelmesi, stop lambalarının uç noktalarıyla Mazda amblemi arasında kalan girintili yüzey ve profilden bakılınca verilmeye çalışılmış doğal spoiler çizgisi çok daha hoş duruyor.

Zevk meselesi tabi :D

Sürüşünü çok merak ediyorum. Mazda yalıtımına, konforuna ve sürüşüne çok kasmış ama torsiyona geçmişler işte. Torsiyon olması münasebetiyle şuan hafif ön yargılıyım. Aracı kullanmam, testlerini görmem lazım. Fakat illa torsiyonlu bir araç alacak olsam bunu alırım.

benim gözüme orta ekran takıldı, ayfon xi yan tutup koymuşlar gibi :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: ozkokelii

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,211
45,803
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
benim gözüme orta ekran takıldı, ayfon xi yan tutup koymuşlar gibi :D
O benim de dikkatimi çekti. Focus'ta ki gibi çok önde ve dik olmaması güzel ama simetrik olarak takıntılı insanlar konsolun dizaynı gereği kırmızıyla çizdiğim bölgede ki dengesizlikten rahatsız olabilir. Sağ alt köşe ile sol alt köşe aynı oranda perdelenmiyor :D Çok şükür böyle takıntılarım yok :D
InkedMazda3_HB_SoulRedCrystal_Interior-2-850x567_LIs.jpg
 

tequila

Profesör
12 Kas 2017
1,452
841
1,920
gercekten japonlar bayagi kafa patlatmislar ve emek harcamislar ama Turkiye distribitor den dolayi ve Turk insani onyargisindan dolayi cok satmiyacak yedek parca sikintisi olacak ve 2. elde deger kaybina ugrama ihtimali yuksek aslinda bu araclar tuyota ve honda dan bile ustun muhtemelen
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,915
2
24,209
5,320
İzmir
Marka
Toyota
gercekten japonlar bayagi kafa patlatmislar ve emek harcamislar ama Turkiye distribitor den dolayi ve Turk insani onyargisindan dolayi cok satmiyacak yedek parca sikintisi olacak ve 2. elde deger kaybina ugrama ihtimali yuksek aslinda bu araclar tuyota ve honda dan bile ustun muhtemelen
Turkiye distribütörlüğünü Mazda kendi yapıyor.Parça sıkıntısını @bt bin ailesinde olduğu için ondan duymanı tavsiye ederim.Mazda bana kalırsa kendini Toyota ve Honda dan bir tık daha yukarı konumladı. 2.eli konusunda hak veriyorum değer kaybı olmasa da kar edilemeyeceğini düşünüyorum
 

tequila

Profesör
12 Kas 2017
1,452
841
1,920
Turkiye distribütörlüğünü Mazda kendi yapıyor.Parça sıkıntısını @bt bin ailesinde olduğu için ondan duymanı tavsiye ederim.Mazda bana kalırsa kendini Toyota ve Honda dan bir tık daha yukarı konumladı. 2.eli konusunda hak veriyorum değer kaybı olmasa da kar edilemeyeceğini düşünüyorum
kadikoydeki acibademdeki merser e ugramistim satici bile cool ister al ister alma modunda idi aracin anahtari volvo xc 90 gibi yandan tuslu yapmislar 3 gun xc 90 kullanmistim yandan tus hic kullanisli olmuyor bence kullanim acisindan
upload_2019-2-19_15-28-31.png
 

Akın

Panpa
Beta Programı
9 Eyl 2016
3,367
7,206
4,970
İstanbul-Tunceli
Marka
Yok
iç tasarım ve dış tasarım harika özellikle sedan kasa dışarıdan muazzam gözüküyor tek sıkıntı fiyatının ne kadar olacağı
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,022
7
51,356
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
gercekten japonlar bayagi kafa patlatmislar ve emek harcamislar ama Turkiye distribitor den dolayi ve Turk insani onyargisindan dolayi cok satmiyacak yedek parca sikintisi olacak ve 2. elde deger kaybina ugrama ihtimali yuksek aslinda bu araclar tuyota ve honda dan bile ustun muhtemelen
Turkiye distribütörlüğünü Mazda kendi yapıyor.Parça sıkıntısını @bt bin ailesinde olduğu için ondan duymanı tavsiye ederim.Mazda bana kalırsa kendini Toyota ve Honda dan bir tık daha yukarı konumladı. 2.eli konusunda hak veriyorum değer kaybı olmasa da kar edilemeyeceğini düşünüyorum
Küçük bir kaza sonrası kasko için yetkili servise gitmiştik. Türkiye'de en çok satılan ilk 10 arabadan biri olması muhtemel İmzamdaki aracımın ön tampon lip'leri için 10 günlük onarımın üstüne 2 hafta daha bekletmişlerdi. Ablamlarda Skyactiv Mazda 3 var. Power Sense donanım olduğu için arabanın önü sensör dolu. 25 binlik tramer yapacak şekilde airbag açmayacak kadar hafif ama bol parça değişimli bir kazada araba servisten toplamda 2 haftada çıkmıştı. Şimdi Opel Corsa C'de mi parça sıkıntısı var, Mazda'da mı?? :)

Bu arada aracın HB kasası tam benim tarzıma hitap ediyor. Ama torsiyon meselesi çok kafamı kurcalıyor. Hoşuma gitmiyor o durum. Tek başına o nedenle, "olsun, şu anki hb kasası da hoşuma gidiyor" deyip tercihimi eski kasadan kullanabilirim.
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Araba kobra gibi olmuş :p Önden fotoğrafını açınca resmen bakıştık 2-3 dakika :D
Amma ve lakin ki çok güzel araba umarım satılır da gerçeğini de görmüş oluruz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Türkiye'de yine satmaz, özellikle heçbeği. Arka yaşam alanı klostrofobik olmuş gibi duruyor.
Normalde heçbek seven biri olarak bunda tercihim sedan olurdu gibi duruyor.

Edit: O kadar da değilmiş. Fotoğrafta farklı çıkmış demek ki.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: tequila

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,211
45,803
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Ne torsiyonu ne yedek parça mevzusu ne de servis ağı.. Açıkçası bu araçla ilgili hiç biri umurumda değil. Yılan gibi makine olmuş resmen kusursuz. Ama arkadaş nedir şu turbo motor istememe sevdası anlamıyorum. Şöyle sınırları fazla zorlamadan 140-150 hp'lik 1.5 litre bir turbo beslemeli motor sunmamak niye ? Dizellerin sonu gelmek üzereyken turbo dizel geliştiriyorsun da turbo benzinliye mi garezin var ? Tasarıma bakıyorsun yılan gibi, sürüşüne bakıyorsun her daim sportif ama motora bakıyorsun bu ne perhiz ne lahana turşusu. Yurt dışında ki adam 2.5 litrelik motoru alır keyfine bakar o ayrı mesele. Ama Türk müşteri olarak 200 bin liraya yakın para vereceğin bir araç, yakıtı falan da geçtim, gitsin istersin gitsin yani..
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,022
7
51,356
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ne torsiyonu ne yedek parça mevzusu ne de servis ağı.. Açıkçası bu araçla ilgili hiç biri umurumda değil. Yılan gibi makine olmuş resmen kusursuz. Ama arkadaş nedir şu turbo motor istememe sevdası anlamıyorum. Şöyle sınırları fazla zorlamadan 140-150 hp'lik 1.5 litre bir turbo beslemeli motor sunmamak niye ? Dizellerin sonu gelmek üzereyken turbo dizel geliştiriyorsun da turbo benzinliye mi garezin var ? Tasarıma bakıyorsun yılan gibi, sürüşüne bakıyorsun her daim sportif ama motora bakıyorsun bu ne perhiz ne lahana turşusu. Yurt dışında ki adam 2.5 litrelik motoru alır keyfine bakar o ayrı mesele. Ama Türk müşteri olarak 200 bin liraya yakın para vereceğin bir araç, yakıtı falan da geçtim, gitsin istersin gitsin yani..
TR'deki müşterinin performans ve vergi avantajı beklentisi Mazda'nın umurunda mı? Hayır. Adamlar kendi oluşturdukları mühendislik altyapısı üzerine uzun vadeli stratejilerini de gözetip motorlarını ona göre tasarlıyorlar. Sırf Türk müşterisi performansa doysun diye senede maksimum 300 araba için turbo motor tasarlayıp üretmezler. Ben olsam benim de umurumda olmaz.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,211
45,803
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
TR'deki müşterinin performans ve vergi avantajı beklentisi Mazda'nın umurunda mı? Hayır. Adamlar kendi oluşturdukları mühendislik altyapısı üzerine uzun vadeli stratejilerini de gözetip motorlarını ona göre tasarlıyorlar. Sırf Türk müşterisi performansa doysun diye senede maksimum 300 araba için turbo motor tasarlayıp üretmezler. Ben olsam benim de umurumda olmaz.
Turbo beslemeli 1.5 litrelik motorun nesi Türk müşterisine özel ki ? Türk müşterisini genellikle doyuran dizel ve lpg + atmosferiktir. Dünyada bu turbo benzinli motorları üretmeyen, tercih etmeyen, kullanmayan kitle, müşteri kaç tane kaldı ki hocam ? Böyle bir motoru ürettiğin zaman emin ol Mazda'nın diğer tüm motorlarından daha fazla satışı katlar dünya genelinde. Maliyetten üretmiyorlar, üretim prensipleri gereği tercih etmiyorlar, şudur budur deyip böyle bir motoru es geçip dizeller tükenecekken dizel üretmek hangi mantık ki ? Üstelik 1.5 litre de yetmedi 1.8 litrelik versiyonu da üretmişler. Eskiden ben diyordum ki Mazda'nın politikası böyle. Adamlar turbo dizel üretmiyor, turbo benzinli de üretmiyor. Belli ki turbo motorları portföylerinde düşünmüyorlar atmosferiği geliştiriyorlar saygı duyuyorum. Ama turbo dizelin üretilip turbo benzinlinin es geçilmesinin mantığını bulamıyorum.
 
Son düzenleme:

babayimben

Enes
Panpa
4 Eki 2018
843
1,751
2,520
47
İstanbul
Marka
Mercedes
Mazda 3 tasarımları bence hep zamanının ötesinde olmuştu. Gene öyle olmuş ve çok harika görünüyor araç.
Dizel motor ölecek diyor herkes ama bir yandan da dizel motor geliştiriyor üreticiler. Bence dizelin alternatifi bulunana kadar ölmesi sözkonusu olmayacak.
Neyse arabaya gelecek olursam Mazda çok sevdiğim bir marka harika tasarımlar yapiyor ama Cenk hocamın dediği gibi turbo benzin bir motor olmadan bu araç alinmaz bence.
Gerçi skyactive x spec leri henüz net değil, fiyatına göre o motor seçilebilir belki
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bilal
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım