Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
2023 senesi yaklaşırken Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne gelecek zamlar hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
Ağustos 2022 itibarıyla trafiğe kayıtlı otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve motosiklet sayısı yaklaşık olarak 23,9 milyon olarak açıklandı. Bu araç sahipleri her yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödüyor ve bildiğiniz gibi bu tutar her sene arttırılıyor.
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, “MTV Kanununun “Yetki” başlıklı 10 uncu maddesine göre; MTV, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan taşıt değerleri ve vergi miktarları o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. Ancak Cumhurbaşkanının bu oranla ilgili yetkisi bulunmaktadır. Buna göre Cumhurbaşkanı, yeniden değerleme oranının %50 fazlasını geçmemek, %20’sinden az olmamak üzere yeni oranlar tespit etmeye, taşıt değerlerini ayrı ayrı veya birlikte yeniden belirlemeye yetkilidir.
Bunun anlamı şu; örneğin yeniden değerleme oranı %100...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım