3D araç çizimi hakkında program önerisi olan var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MrVadaa

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
8
0
585
38
Balıkesir
Merhabalar öncelikle. Aklımda birkaç model var çizim için ancak hangi programla nasıl yapılır bilmiyorum.
Çizim konusunda çok fazla uğraştırmayacak (3ds max gibi), pratik yollardan çizilebilecek bir program arıyorum. Daha önce bu program tipleriyle uğraşanlar program önerebilir misiniz?
Bir sorum daha olacak, çizim yapmak için illa önden arkadan ve yanlardan görünüşünün resmi mi olması gerekiyor?
 

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Her gün 3dsmax kullanıyorum. Sırf otomobil modellemek için max öğrenilmez, zamanına yazık. Yok ille yapacağım diyorsan Sketchup ile deneyebilirsin, ayrıca youtubeda eğitim videolarını bulabilirsin. Hangi araçları modelleyeceksin. Bende bir sürü aracın modeli var, ayrıca nette de bulabilirsin.
 

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
Rhinoceros 5 kullanılabilir. son birkaç yıldır birçok fakültede endüstriel tasarım bölümlerinde modelleme için bu programın sürümleri kullanılıyor. 3dmax bana çok karmaşık geliyor inşaatla ilgili modellemeleri ben rhinoceros5 kullanarak yapıyorum. render alımında da keyshot tavsiye ederim..
 

sunake

Profesör
8 Eyl 2016
269
371
1,445
Direk Photoshop bile isini gorur. Ancak her versiyonun 3D destegi yok, ona dikkat etmek lazim.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,072
7
51,464
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Teknik açıdan Catia, Solidworks ve Autodesk Alias Automotive bu sektörün en çok tercih edileni. Ama hobi amaçlı sadece kafandaki tasarımı 3d modele dökmek istiyorsan ben de kesinlikle Rhinoceros öneririm. Catia, Alias, Solidworks, 3dSMax, Maya vb programlar çok ağır programlardır ve öğrenmesi çok uzun zaman alır. SketchUp ise senin kafandaki muhtemel amorf yüzeyleri oluşturman sırasında yetersiz kalabilir. Eğer SketchUp'ı yalayıp yutar sonuna kadar öğrenebilirim dersen de bazı pluginler, amorf yüzeylerde istediğini kısmen yapabilmeni sağlar. Kısmen sağlar çünkü SketchUp, organik model amaçlı bir program değil. Altyapısı yetersiz kalır bir noktadan sonra.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım