90larda Çocuk Olmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,656
1
64,538
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
@alfhonso güzelde hesap kitliyorlardı abi ortaklarda gerçi değişen pek bişi olmadı [emoji1][emoji1][emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fiii zamandır orda yemedim, zaten Denizlide bile her yerde ortaklar çöp şiş adı altında yapıyolar artık :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
ooo bu konuyu da çok beğendim. neredeyse her yazılanda çocukluğumdan unuttuklarım geldi aklıma..
cep telefonu denince aklıma gelen ilk telefon netaştır. geçenlerde kullanım kılavuzunu buldum resmen 3 ortalı defter gibi :D resmini internetten buldum telin.
netas_744362.jpg

sonrasında leblebi tozunu sevmezdim ben ablam seviyo diye harçlığımla alır ablama verirdim :D ( niye kendime başka bişi almıyosam onunda harçlığı var sonuçta işte çocukluk napalım :) )
cicilibicili diye sokakta acayip bi sesle gezinen amca vardı. minicik bi kapta puding desen değil pelte desen değil acayip bişey satardı.. halen görüyorum pazarları gezip satmaya devam ediyo:)
grup vitamin, serdar ortaç, seden gürel, gökhan kırdar, hurşid yenigün hatta babamın kasete çektiği şarkılardan daha eski (80li yıllar) sanatçılardan da şarkılar dinlerdim..
90lı yılların başlarında bahçeli evimiz vardı, uslu uslu oynardık ablamla.. fakat sonra 94ten 98e kadar apartmana geçtiğimizde işte tam olarak yaramazlık başlangıcı olmuştu :D sokaktaki arkadaşlarla milletin garaj kapılarında torpilmi patlatmadık. milletin camına balkonuna topmu atmadık.. nakliyecilerin kamyonlarına gizlice girip oyunmu oynamadık.. apartmanın havalandırması avlu gibi kocamandı minder atıp orda oyun oynardık.. o zamanlar ablamla benim odamızdaydı soba ve televizyon, kışın orda otururduk ailece. yazında annemle babam salonda otururlardı akşam 8 oldumu bize saat 10 oldu hadi yatın deyip kandırırlardı.. ya da onlar öyle sanardı. ablamla ben televizyonu açar sesini sonuna kadar kapatıp korku filmleri izlerdik :D mengene yi orda izlemiştim hala aklımdadır film.
birde o yıllardan aklımda kalan bi şok var. babam iş için yurtdışına gitmesi gerekiyordu annemde tercüme için onunla birlikte gitmişti. o süre zarfında babaannemle annesi bizde kaldı 15 gün.. tam dönüş günlerinde haberlerde uçak kazası vardı. ben 7 yaşlarımda falandım heralde ne olduğunu anlayamamıştım. ablam babaannem büyükanneannem hepsi ağlıyodu ben onlara bakıyodum.. 2-3 saat sonra fln heralde kapı açıldı ondan sonra ağlamalara çığlıklar eklendi.. meğerse annemle babamın bindiği uçaktan önceki bi uçakmış düşen.. 90lar benim için çok aksiyonluydu ya..
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,037
7
51,372
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
ooo bu konuyu da çok beğendim. neredeyse her yazılanda çocukluğumdan unuttuklarım geldi aklıma..
cep telefonu denince aklıma gelen ilk telefon netaştır. geçenlerde kullanım kılavuzunu buldum resmen 3 ortalı defter gibi :D resmini internetten buldum telin.
netas_744362.jpg

...
Artık kullanım kılavuzu için küçük bir kağıda .pdf linki yazıyorlar. Ben hala kitap halindeki kullanım kılavuzlarını aramıyor değilim.

Ben de 0522-- 'li hatları hatırlamayanlar için şuraya bir görsel bırakayım :) Bir dönem zengin amcaların kartvizitlerinde yazabiliyordu.
upload_2017-4-10_14-2-45.png


Önemli dipnot: 522'li hatlar artık uydu telefonları için tahsis edilmiş. Kazayla 522'li bir numarayı arayıp konuşursanız ağır faturalar ödersiniz =)
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,917
2
24,228
5,320
İzmir
Marka
Toyota
94 doğumluyum 90 ları sonlarında yakaladım:) Çocukluğumun en eğlenceli kısmı dedemin emekli ikramiyesiyle açtığı atari salonuna sabah 9'da girip yatsı ezanıyla dedemle eve dönmekti.. Sanırım şuan -2,5 miyopluk o zamanların eseri
 

Domidum

Taklacı Güvercin
15 Mar 2017
36
78
335
29
Kocaeli
:))) ya ben aslında buluşmaya bile katılamicak durumdaydım hastamız vardı. Tam ordan geçerken söz verdim ayıp olmasın diye katıldım. Yoksa o kadar pis gezmiyorum asla :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Tank 90, circus, süper mario ve contra geliyor aklıma. Babamın karne hediyesi ps1 ile eve gelmesi devrim olmuştu bende :) Meybuz,cino,mino,turbo sakız ve yumiyum unutulmaz tatlar :D Her ay babam magnum alırdı 1 tane resmen gün sayardım :D Beyblade, taso, futbolcu kartları falan cidden efsaneydi. Mahalledeki abilerimiz a milli bizde ümit milli takım olarak aşağı mahalleyle mahalle maçı yapardık hepsinin sonuda kavgayla biterdi, hey gidi günler..
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Almanyadan dayılarım ve teyzelerim Nutella getrirdi . Bayıla bayıla yerdim. Aile boyu Haribo gelirdi. tek oturuşta bitirirdik kardeşimle.
90 lı yılların başında bu iki üründe Türkiyede Varmıydı ?

Şimdi her markette var
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım