Biyodizel nedir?

sinan

Yönetici
Yönetici
Admin
8 Eyl 2016
417
4,117
4,095
37
İstanbul
Biyodizel. Sizin de aklınıza sadece şehirlerarası yol kenarı benzinliklerinde eski tip dizel kamyonlara doldurulan ucuz yakıt mı geldi? Aslında biyodizel bundan çok daha fazlası. Peki kim bu biyodizel? Nereden geliyor? Neden üretildi? Takipçilerimizden gelen istek üzerine bu yazımızda biyodizeli daha yakından tanıyacağız.
Basit olarak tanımlarsak biyodizel, hayvansal ya da bitkisel atıklar eklenerek üretilen bir dizel yakıt. Bilimsel tanımı ise organik yağların baz ve alkolle karıştırılarak dizel yakıta çevrilmesi sonucu elde edilen ürün.
1900’lü yıllarda Rudolf Diesel, Dünya Fuarı’nda bir dizel motoru yer fıstığı yağıyla çalıştırmayı başarmış ve teknik olarak tarihin ilk biyodizel yakıtını üretmiştir. Böylece sebze yağlarının yakıt olarak kullanılabileceği kanıtlanmıştır. Tabi o zamanlar petrolün daha ön planda olması sebebiyle Diesel’in çalışmaları pek duyulmamıştı. Ancak 1970’lerde yaşanan petrol krizleri sonrasında gözünü alternatif ürünlere çeviren Amerika, 1992 yılında...

Okumaya devam et...


 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım