Bolu-yedigöller

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yehanohaa

Profesör
16 Eyl 2016
104
203
1,185
Bolulu olan ya da kışın yedigöller yolları hakkında bilgisi olan biri var mı?
 
  • Beğeni
Tepkiler: zenesturhan

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,068
7
51,445
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Yazın bile berbattı. Hem kuru havada hem de yağmurda çile çektirmişti. Karda kesin yolda bırakır. Ayrıca güvenlik olarak da çok sıkıntılı yollar. Yeterli bariyer önlemi yok ve yol kernarları düzeltilmemiş. Lastik kaptırılırsa kaydırır götürür. Karda kesinlikle denemezdim. Çünkü kazayla varılsa bile dönülmez. Hem iniş var hem de çıkış. Denk gelir de gidebilirseniz mahsur kalabilirsiniz :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: yehanohaa

Yarimgazdebriyaj

Profesör
8 Eyl 2016
176
75
1,035
Yolda kalmazsın ama yol sıkıntılı sürekli devir çeviriceksin tek şeritli yolun yarısı çokmuş yarısı çukur dolu ama gittiğin zaman çok güzel yer ama yolda kalmak oraya giderken büyük acemilik olur
 

yehanohaa

Profesör
16 Eyl 2016
104
203
1,185
Hocam şu peki boludan direk giden yol açık mı yoksa mengen yolu mu kullanılmalı? Ayrıca şöyle bi algı var arabasını seven adam mengen yolundan gitmesin mümkünse tarzı ne diyosunuz bu konu hakkında?
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,068
7
51,445
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Bölgeye çok hakim değilim. Arkadaşlar yazın aldı beni götürdü. Ama şoförlüğü bana kilitlediler :) Oraya iki tane yol varmış. İlk gittiğimiz yeni yapılan yolmuş. @istanbul un videosunu yolladığı yol. Komple asfalt dedikleri o kadar da matah bir yol değil. Tamamen keskin ve kör virajlardan oluşmasına rağmen yol kenarları dediğim gibi tehlikeli bırakılmış. Sürekli gidip geldiğim Kartepe yolu o yolun yanında Alman otobanı kalıyor.

Dönüşte de eski yol dedikleri yoldan gittik. İlk kullandığımız yeni yola neden "güzel asfalt yol" dediklerini orada anladım. Araba Tourneo Courier idi ve altını vurmamak için sürekli ek manevralar yapmak durumunda kalmıştım. Öyle bastırıp gideyim tarzı bir yol değil. Sürekli arabanın altını korumak gerekiyor, traktör yolu gibi. O yolun yarısını 20-30 km/h hızlarla gitmek gerekiyor, bazen duracak kadar yavaşlamak bile gerekebiliyor.

İlla gidecekseniz "yeni asfalt atıldı" dedikleri yeni yolu tercih etmelisiniz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: İstanbullu

yehanohaa

Profesör
16 Eyl 2016
104
203
1,185
Anlıyorum, gidersem ocak ayının sonunda gidicem, ancak şöyle bi durum var bu güzel asfalt denilen yol diğer yola göre daha dik olduğu için karla kapalıymış. Yani o çukurlu yol açıkmış. Cidden illallah ettiricekse kullanmam yada daha taze bilgisi olan varsa bu yol temizlenir felan tarzında öğrenmek istedim. Tesekkürler ali abi baktım çoğu videoya planım belli yollar açık olursa np.
 
  • Beğeni
Tepkiler: zenesturhan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım