Düz boru nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

egeerdogan

Asfalt Kurutucu
13 Eki 2016
32
28
595
düz boru nedir ? bir de bunun cm cinsinden ifade ediyorlar egzoz sisteminde nereden nereye olan kısımlar iptal edilip düz boru kaynatılıyor ? ayrıca alt devirleri öldürmesinin sebebi nedir ? yardımcı olursanız sevinirim.
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,921
2
24,234
5,320
İzmir
Marka
Toyota
Katalitik konvertör iptal edilip yerine bildiğimiz düz boru bağlanıyor.Katalitik konvertörün yaptığı havayı kirletecek olan gazları atmosfere salmış oluyorlar bunu yaparak.Peki neden yapıyorlar? Katalitik konvertör egzos sesini kısıyor ve 0.1-0.2 litre daha fazla yaktırıyor.Ayrıca yüksek devirlerde torku aşağı çekiyor çünkü gazların direk dışarı atılmasını engelliyor egzostan.Bunun sonucunda da atık gazlar pistona geri dönüyor ve yüksek devir çevrilmesini engelliyor.Alt devirlerde ise bu pistona dönen gazlar olumlu etki yapıyor.Alt devirlerde piston yeterli hava basıncına ulaşamayabiliyor bu gazlar bu açığı kapatıyor alt-orta devirleri biraz daha canlandırıyor.Düz boru da ise alt ve orta devirler ölü yüksek devirler daha canlı oluyor katalitik konvertörlü hale göre.

Düz boru - - - Katalitik konvertör
Alt-orta devir ölü --- Üst devirler ölü
Egzos sesi çok --- Egzos sesi az
Atmosferi kirletiyor --- Atmosfere su ve azot atmaya çalışıyor
Yakıt tasarrufu 0.1-0.2 lt ---
 
Son düzenleme:

kaansoysal

Profesör
19 Eki 2016
415
514
1,645
32
Mersin
Bana göre dünyanın en gereksiz uygulaması birde üstüne bizim millet son susturucuyuda iptal ettirip 90 100hp aracı 500 hp gibi bağırtıyor bunu yapmak yerine rezonansları degistirilmiş güzel bir spor egsoz kiti alıp güzel bir ses elde edilebilir hem performans arttırıp hemde itici ve gereksiz yüksekler sesler çıkartmayan bir araca sahip olurlar
 
  • Beğeni
Tepkiler: emert20 ve Cussler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım