Eski üyeler nereye gitti?

racer

Sedat
Profesör
27 Eyl 2021
225
352
1,085
29
ankara
Marka
Ford
Arkadaşlar birçok başlıkta garaj tv, maximaorhan, porsche gibi mesaj sayısı çok üye görüyorum fakat hiçbiri artık yok. eski üyelerin neden artık olmadığını sormak ve başlığı görürlerse belki birçoğunun yeniden gelme ihtimali için bu başlığı açıyorum.
Daha kalabalık ortam daha renkli olacaktır... Herkese iyi akşamlar
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Kimisi için,

Motivasyon
Gruplaşma
Hayat şartları uzaklaşma vs.
Kavga-Dövüş

sebepler olabilir. Saydığınız eski üyeleri ben seviyorum :) bir maximaorhanın ise ucundan kıyısından yakaladık, forum genellikle güzel üyelerden oluşmakta gereksiz insan zaten barınamıyor bir şekilde eleniyor sistemden, seviyorum yani forumun o huyunu.
 

racer

Sedat
Profesör
27 Eyl 2021
225
352
1,085
29
ankara
Marka
Ford
keşke yeniden gelseler. burası 10 kişinin yorumların yüzde 90 ını yaptığı bir yer halini aldı.
 

Alper45

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,076
3,075
4,070
26
Özellikle BMW konusunda AlkanExclusive'in ciddi bir bilgi birikimi vardı. Octavia sahibi Ugur, makine mühendisi yaso, hypermilingci İstanbul abimiz, fiestacı motorsinann ve daha bir çok üye keşke forumu bırakmasaydı. Ayrılıklar üzücü...
 

Otto Çevrimi

Panpa
Destekçi
3 Eki 2016
1,642
1
5,148
4,070
Kocaeli
Marka
Alfa Romeo
Özellikle BMW konusunda AlkanExclusive'in ciddi bir bilgi birikimi vardı. Octavia sahibi Ugur, makine mühendisi yaso, hypermilingci İstanbul abimiz, fiestacı motorsinann ve daha bir çok üye keşke forumu bırakmasaydı. Ayrılıklar üzücü...
Çoğunun bir sebebi var. Bazıları da arada "tesadüfen" konulara gelip "bir taş da ben atayım" diyor :)
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,263
45,894
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
O bahsedilen üyelerin ve daha fazlasının tek tek hangi sebeplerden gittiğini iyi biliyorum.

Yine de gitmeleri, sadece bu kişisel sebeplerden değil. Bizler hala burada kalsak da şunu kabul etmek lazım forum kültürü artık bitti. Otopark'a has bir şey değil, her şeyde olduğu gibi forumların sonu artık geldi. Sosyal medya artık forum kültürünü bitirdi.
 

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,719
1
6,482
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Gidenlere selam olsun, kalan sağlar bizimdir :D

Ben de eskisi kadar farklı konularda aktif değilim. Ama hala kendi arabamın konusunu aksatmaksızın güncelliyorum.

Burada bir "suçlu" aramanın çok manası yok. Her sosyal platformda olabilen hususlar bunlar.
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Ayrıca,

Aslında sanırım gayet doğal sayılabilecek bir durum ... iki temel nedeni var...

Birincisi yaş... maalesef yaş ile birlikte bazı öncelikler veya odaklar değişebiliyor... evlilik, çocuk sahibi olmak zaten başlı başına olaylar..

İkincisi (dramatik olan) ...
Otomobil ve etrafındaki öğelerin git gide bizlerden uzaklaşması (ekonomik sebepler) ... mevcut arabasını bile satıp, yerine yenisini bile alamacak olması bir çok insanı soğutuyor olabilir.. artık akaryakıt koymak bile çok daha zor, ev ekonomisi içindeki yeri daha az hale geliyor...

Yani bir kısım insan biraz soğumuş olabilir... Tabiki ne olursa olsun çoğu insan için bir aşk, onlar illaki bir şekilde dönerler, katılırlar ama yukarıdaki sebeplerden dolayı kopan kişiler illaki vardır..
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Herkesin kendince bir nedeni var.

Çok eski zamanlardan beri forumlarla (tribün kültüründen, doğa sporlarına, teknolojiye farklı farklı içerikli forumlarda) içli dışlı olduğum, forum kültürünü sevdiğim ve facebook vb. platformların forumlarla aynı misyonu taşıdığını düşünmediğim için (facebook grupları foruma alternatif olabilir ama forum olayı ayrı bir şey) forumların yeri bana ayrı gelir. Ancak bir gerçek var ki her forum zamanla ölüyor, çok geniş (yüzlerce üyenin sürekli yorum yaptığı forumlar da vardı geçmişte) ve gerçekten saygının korunduğu ortamlar bile.

@atoprak yazdığınız gibi, birçok otomobil severin aksine süperspor araç sevdam hiçbir zaman olmadı. 996 kasaya sahip olmak benim için daha ulaşılmak istenen, daha çok haz verecek bir şeydi. Ancak ekonomimizin içinde bulunduğu ve ileride muhtemelen gideceğimiz durumda hiçbir arabaya heyecan duyamıyorum. Bir araba var kullanıyoruz işte düşüncesindeyim, A marka olmuş B marka olmuş zerre umurumda değil. Market ve -maalesef alma ihtiyacı oldu da yumruk gibi suratıma vurdu- giyim fiyatları şu an çok can sıkıcı hâlde.


Üstte adı geçen artık online olmayan eski üyelere ek olarak (aklıma ilk gelenler, diğerleri alınmasın): @Mustafak @Cagdas Cag @LvntDmr67 @karyel @petrich @TheAMG56 @saracer @by
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım