HABER Fransız devrimi; Karşınızda yeni Peugeot 208

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Cenevre Otomobil Fuarı için en çok beklenen modellerden biri olan yeni Peugeot 208, B segmentini karıştırmaya hazırlanıyor!

Yeni Peugeot 208’in dış mekanına baktığımızda özellikle far-stop grubunda abileri 308 ve 508 modellerinden kopya çektiğini görüyoruz. LED far grubu yeni teknoloji beklentilerine de uyum sağlamış. Access, Active, Allure, GT Line gibi tanıdık donanım isimleri ile bizleri karşılayan model, donanım seviyesine göre farklı jant seçeneklri de sunuyor.

Aracın iç mekanında da Peugeot’un güncel tasarım dilinin yanı sıra sürpriz olarak yarı otonom sürüş destek sistemi görebiliriz.

PSA grubunun popüler platformu CMP’yi kullanacak olan yeni 208, DS 3 Crossback ve yeni Opel Corsa ile kardeş olacak. Modelin elektrikli versiyonu ise bu motor için özel geliştirilen e-CMP adlı modüler platformda yükselecek. Ayrıca elektrikli Peugeot 208’in tek şarjda 300-450 kilometre arası menzil sunacağı iddia ediliyor.




1.2 litre hacimli, 3 silindirli benzili atmosferik motor 75 beygir güç üretebiliyor. Turbo beslemeli seçeneklerse 100 ve 130 beygir güç üretebilecek. Motor seçeneklerine göre 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanın yanında 8 ileri vitesli tam otomatik şanzıman da kullanıcıların tercihine sunulmuş. Dizel cephesinde ise 1.5 litre hacimli turbo dizel ünite 100 beygir güç üretiyor. Bu seçenek ise sadece manuel şanzıman ile satın alınabilecek.

Modelin fiyatı ve ülkemizde ne zaman geleceği hakkında ise henüz bir bilgiye sahip değiliz.



Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,237
45,841
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
1.2 turbo 130 hp 8 ileri tam otomatik şanzıman ve B segment bir otomobil.. PSA platformlarının ne kadar hafif olduğunu, üstelik bu aracın da B segment olduğu düşünülünce bu şanzıman ve motor seçeneği ile hafiften bir warmhatch ortaya çıkarmak imkansız olmasa gerek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Bilal
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım