Hafta sonu gezmeleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba değerli Otopark sakinleri
Benim gibi gezmeyi seven, bol vakti olan, sürsemde bana yeter diyen kaç takipci var. google maps üzerinde görmeyi çok istediğim bir sürü işaretlediğim yer var. Takip ettiğim bir sürü gezi kanalı, takip ettiğim bir sürü blogger var. Mümkün olan en ekonomik bütçe ile yapabileceğim en uzun yolculuklara çıkıyorum.
Diyorumki, neden yalnız başımıza gidiyoruzki. Bir yolculuk planlıyalım, hep beraber gidelim.
GPS ve internet olduğu sürece asla kaybolmayız, gezilecek yerleri kaçırmadan gezip görüp geliriz.

Çoğunuz yalnız başına gitmeyi belki cesaret edemiyordur, belki ekonomik olarak yüksek maliyet çıkaracağını düşünüyordur.
Biz bir plan yapalım, muhtemel giderleri çıkaralım, mesafe ve süre değerlendirmesi yapalım. Uyan arkadaşlar bir olup gideriz.

Bunu ben per çok kez yaptım. Gezi organizasyonu konusunda bayağı bir tecrubem var. Bunları sizlerle paylaşıp hep beraber gidelim, herkes için bir tecrube olur.

Örnek bir gezim :)
İstanbuldan bıkmış 3 kız kardeşi Bursaya götürmüştüm.


Buda bababım babalar günü haftasında yaptığımız memleket gezisi. Yıllardır görmek istediği Sızır Şelalasinide gezmiştik.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
İlk baharda Bursa Bakacak gitmek istiyorum. Katılmak isteyen var mı.

Bakacak : https://goo.gl/maps/SYy5DYnEsiN2

Körfezi dolanırsam, 474 km mesafe. Toplam gidip gelmesi 7 saat sürüyor. Bana yakıt maliyeti 100 tl. Burda resimler ve selfiewler çekip, akabinde Uludağ tırmanacağım. Yada teleferiğe binerek Uludağa trımanacağım. 7 saat yolculuk 5 saat aksiyon olacak şekilde bir planlama yapıyorum.

Katılmak isteyen :)

https://goo.gl/maps/RsrP162AMuK2
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Haftasonu Kaçamağı : Kapadokya Gezisi Planlaması

Merhaba
Bu gün, henüz planlanma aşamasındaki gezi güzergahlarını . paylaşmak istiyorum. Çünkü 2 3 günlük yaptığım araştırmaları not halinde yazmak hem benim için unutmamak adına bir kayıt sizler içinse bir referans olacağını düşünüyorum.

Yaklaşık 1 haftalık araştırma ve incelemelerim sonrasında, kendime 48 saatlik bir Kapadokya gezisi planladım. Neden 48 saatlik bir plan yapıyorum. Çünkü araba sürmeyi seviyorum. Bir yerde uzun süre kalmayı pek sevmiyorum.

Ben develete yüksek vergi verecek gücüm yok, Kasko ve Sigortanın yasal dolandırıcıları nada para kaptırmak istemiyorum. Daha da kötüsü, Araba almak için yüksek kredi faizlerine boğulup, evde oturup benzin olmadığı için kapıda yatan araba istemiyorum. Bu araba kapıda yatarken senelik bakımları için servis ücreti ödemek istemiyorum. İş bu sebeple her sene binlerce liramı çöpe atmaktansa , kiralık araç kullanmayı tercih ediyorum.

Bunlara artı olarak benim belli bir bütçem var. Bu butceyi fazlada aşmamak adına , hem zevkli hemde parasal olarak beni üzmeyen bir , arkama bakıp da ben ne yaptım demeyeceğim bir güzergah olmalı.

Bu gün 48 saat için Dizel bir otomobil kiralamak, 150 ile 180 tl arasında değişmektedir. 2016 model kaskolu güvenilir bir dizel otomobil ile uzun yola gitmek, yine 2002 veya 2005 model ucuza alınmış ikinci bir el dizel aractan daha güvenilir bulmaktayım.

Nere gidiyoruz:

Aksaraya gidiyoruz, Ihlara vadisine direksiyon sallıyoruz. İşten çıkıp, akşam kiraladığım dizel ekonomik araba ile 8 saate Ihlara vadisinde olabilirim.

Ihlara Vadisi: https://goo.gl/maps/Ezhmfk8bpB82
Rota : https://goo.gl/maps/8Bb8jcRtPwv



Ben araba ile hypermilling yaparım . Bu güzergah boyunca Abant gezisindeki gibi 100 - 120 km hızla kullansam 5,1 litre yakıt tüketim ortalaması ile
Abant Fiestası hakkında : http://uberjager.blogspot.com.tr/2015/01/2014-ford-fiesta-15-tdci-trend-x-ile.html
Mesafe : 718 km
Ortalama yakıt tüketimi : 5,1 litre
Ortalama sürüş zamanı : 8 saat
Tahmini yakıt tüketimi : 37 litre
Tahmini bugünkü litre fiyatından bedeli : 128 tl.

Sabaha karşı 05:00 ile 06:00 arasında buraya vardığınızda, trustik kahvaltı mekanlarında serpme köy kahvaltıısını yapıp Ihlara vadisini geziyoruz. İsterseniz Belisırma gidip ordaki harika dere üzerine kurulu masalarda kahvaltı yapmak mümkün

Sıradaki yer 30dk uzaktaki , Narlı Göl bizi bekliyor. Ordada kahvemizi içeriz. Manzaraya selfie yaparsınız güzen anı olur .

Narlı göl: https://goo.gl/maps/kU1FZP3ajXG2
Rota : https://goo.gl/maps/fQEf338biEv




Biraz arkeoloji yapalım, Burdan yarım saat uzaktaki, Derinkuyu Yeraltı Şehrine gidiyoruz.

Derinkuyu Yeraltı Şehri : https://goo.gl/maps/4YDTgrUTYiz
Rota: https://goo.gl/maps/c4VapHjd5M82




Bur dada vakit geçirdik , Şimdi Peri bacalarının beşiği Ürgüp'e gidiyoruz. Şehri gezelim görelim tanıyalım . Panaromik bir tur yapalım. Üç Güzeller Mevkine çıkıp ,bol bol resim çekin. Ben burayı haritada bulamadım. Artık trustik bilgi veren yerlere danışmalısınız.

Ürgüp : https://goo.gl/maps/ausPYBwVAkN2
Rota : https://goo.gl/maps/ep8wBwHDmrG2




Ürgüpe gelene kadar mühtmelen artık akşam saatleri olduğunu farz ediyorum. Orda meşhur Onyx Taş atölyesi ziyaret edebilir ve alışveriş imkanlarından faydalanabilirsiniz. Kapadokya magneti almayı unutmayın. Yine akşam Kapadokya Türk Gecesi yapılmakta. İsterseniz buna katılabilirsiniz.

Türk gecesi hakkında : http://www.kapadokyazamani.com/kapadokya-rehberi/category/kapadokya-turk-gecesi

Ben geceyi arabada gecirenlerdenim. Bölgede uygun bir yere, Muhtemelen turist otoparkları yada Opet benzin istasyonlarından birinde arabayı park edip yatacağım. Topu topu 7 saatlik uyku ve kötü bir kahvaltı için otele kişi başı 120 tl ödemeye pek niyetim yok.

Sabahın 06:00 veya 07:00 saatlerinde kalkıyoruz. Bu gün cok seri bir tur yapacağız. 08:00 da başlayıp 14:00 arasında hızlı fotoraf ve sefie turu atacağız. Aslında yolculuğa 12:00 da çıkmak daha mantıklı olacak, fakat ben kiralık arabalardaki 2 saatlik toleransında kullanmak istiyorum. Malumunuz 2 saat gec bırakma hakkımız var.

Fotoraf çekimi için gidilecek yerler
Güvercinlik Vadisi : https://goo.gl/maps/TpLFaZHm2E82
Üç Hisar Kalesi : https://goo.gl/maps/E37Wn7XbEMk
Göreme : https://goo.gl/maps/2sCYyZ4FyQz
Göreme Açık Hava müzesi : https://goo.gl/maps/CseMyWsFKaR2
Paşabağ : https://goo.gl/maps/FkDbMPWMCzQ2



Buralarıda gezdikten sonra , eğerki zamanım var ise 1 saatimi Nevşehir'de Hacıbektaş Veli Müzesini gezmeyi düşünüyorum. İstanbul dönüş yolu üzerinde olduğu için, zamandan kaybım olmayacak.

Hacıbektaş Veli Müzesi : https://goo.gl/maps/FqoEsSndQJq
Rota : https://goo.gl/maps/ueiy2qWbgxs



İstanbul dönüş yolundayız artık. Hacıbektaş Veli müzesinden İstanbul'a arabanın kirası bitmeden yetişmek için, 676 km yol gidiyoruz. Ben 7 saate trafik kurallarına uygun, Hypermiling yaparak İstanbul'a varmayı planlıyorum.

Rota: https://goo.gl/maps/jyTPMn1E9qq




Evet değerli arkadaşlar, bu yolculuk 1550 km sürüyor. Bu yolculuk ve geziler için 50 saat zaman tanıdım. Ne yediğiniz ne içtiğiniz size kalmış. Ben evimden yol azığı almayı düşündüğümden yolda para harcamayacağım. Cep telefonumda internet olduğu için , bilgi için rehber tutmayacağım. GPS ile her yere ulaşmayı düşünüyorum.

Genel sonuc itibari ile
Gidilecek mesafe : 1550 km https://goo.gl/maps/V6VVoYzDLiK2
Arac kirası : tahmini 170 tl
Yakıt tüketimi Ford Fiesta 1,5 tdci için tahmini : 80 litre dizel
Tahmini süre : 50 saat
Tahmini Yolculuk süresi : 8 saat gidiş 8 saat geliş 16 saat


Umarım bu yolculuk planım ihtiyacınızı cevap verebilir.
Saygılarımla
 
  • Beğeni
Tepkiler: maximaorhan ve bt

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hocam iyi yolculuklar. Fiesta uzun yol için çok doğru bir tercih. Küçük bir tavsiyem olacak: Ne yap ne et hız sabitleyicili araba kirala. O kadar yolda ayağına kramplar girmesin. :)
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Bu rotayı planladım, yapmak nasip olmadı. Bunla beraber 3 4 tane daha kaleme alacağım yolculuk var. Bunlar i10dan önce.
Hocam eğer bu yolculuk haftasonu programıysa, pazar gününe denk gelecek olan dönüşünün Sapanca-İstanbul arasındaki ortalama hızını çok daha düşük hesapla. Yolculuğun sürüş zevkini baltalayan etabı bu kısım :)
 

OmerFarukG

Elit Apaçi
24 Eki 2016
79
25
970
Valla hocam özendim size, o kafada olmak isterdim düşündüm ne engeller beni diye, ben biraz rahatıma düşkünüm o yüzden hem yol hem otel vs derken maliyetli olur. ama valla bravo sana takipteyim yaz mutlaka buraya maceralarını
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Valla hocam özendim size, o kafada olmak isterdim düşündüm ne engeller beni diye, ben biraz rahatıma düşkünüm o yüzden hem yol hem otel vs derken maliyetli olur. ama valla bravo sana takipteyim yaz mutlaka buraya maceralarını

Hocam Booking.com dan size en uygun oteli bulup orda kalabilirsin. Mesela Uludağda 2 kişi 1 gece 110 tl ye otel var. otelin mekana uzak veya yakın olmasının bir manası yok. zaten altınızda araba var.
 
Son düzenleme:

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Bir misafirim geldi il dışından ve bende mana ile ona Uzungöl ü gezdirdim. Gölün etrafında olanca barzoluğumuzla biraz takıldıktan sonra coupeyi dağa bayıra vurduk kış lastiklerimizden aldığımız gaz ile. Biz çok eğlendik. Biraz üç nokta görevi gören kaka kelimelerde çıktı ağzımızdan müzikle maskelemeye çalıştım ama arada kaçanda olabilir duymazlıktan gelin :D

 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Şöyle, otopark Opet ile anlaşsa, 1000 km lik yola cıksa. Opet istasyonlarını öven bir yayın yapsa ne gözel olur.
 

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
Şu konuda mesajım bulunsun işime yarayacaktır elbet. Rotalar çok güzel eline sağlık hocam.
 

RedLine

Profesör
11 Eyl 2016
257
349
1,395
İstanbul
Marka
MINI
Geçen hafta hava güzelken Safranboluya gittim, Ankara yolunda 140'tan aşağı pek inmedim, 4 saat sürdü, dönüşte yol çalışması, trafik derken 6,5 saatte döndüm, 350tl benzin aldım 1000km yetti. 5lira desek litresine ortalama 7lt/100km civarı yapıyor belki 7,5 olur, Hypermiling olayına gelemiyorum malesef, yolda 90-100 civarında giderken bitmiyor o yol. Cruise control ile çok daha aşağı çekilebilir tabii ama o da eğlence vergisi artık yapacak bişey yok. Araç kamerasıyla yolun ve şehrin bazı yerlerini çektim müsait olunca eklerim.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Abant yolculuğu.

Ben kışın en güzel ayında, 2015 ocak ayında Abant'a gitmiştim.

Abanta yolu üzerinde Cemilin yeri adlı yerde kahvaltımızı yapmıştık.
Yolun devamında Abant'a varmıştık.

Mesafe git gel istanbul : 518 km normal hızla 5 saat 30 dakika
Cemil Yeri : https://goo.gl/maps/ybYDP7jANfN2
Abant Gölü : https://goo.gl/maps/6966cP5HAtn
 

Ekli dosyalar

  • 20150104_120355 (Small).jpg
    20150104_120355 (Small).jpg
    88.5 KB · Görüntüleme: 158
  • 20150104_120352 (Small).jpg
    20150104_120352 (Small).jpg
    131 KB · Görüntüleme: 269
  • 20150104_120400 (Small).jpg
    20150104_120400 (Small).jpg
    108.1 KB · Görüntüleme: 271
  • 20150104_123225 (Small).jpg
    20150104_123225 (Small).jpg
    108.6 KB · Görüntüleme: 224
  • 20150104_124309 (Small).jpg
    20150104_124309 (Small).jpg
    140.6 KB · Görüntüleme: 200
  • IMG_4439 (Small).jpg
    IMG_4439 (Small).jpg
    171 KB · Görüntüleme: 224
  • IMG_4440 (Small).jpg
    IMG_4440 (Small).jpg
    135.2 KB · Görüntüleme: 199
  • IMG-20150105-WA0091 (Small).jpg
    IMG-20150105-WA0091 (Small).jpg
    170.8 KB · Görüntüleme: 148
  • marita (Small).png
    marita (Small).png
    476.3 KB · Görüntüleme: 177

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Yuvacık Barajı, KaraArslan Kamp alanı
Konum : https://goo.gl/maps/VnKaSphM6p52
İstanbula 107 km uzaklıkta, git gel 214 km
Doğası harika, pınarın üzerindeki salıncakta sallanma deneyimi mühteşem. Yemekler 10 numara
 

Ekli dosyalar

  • 20150823_104705 (Small).jpg
    20150823_104705 (Small).jpg
    175.3 KB · Görüntüleme: 266
  • 20150823_110344 (Small).jpg
    20150823_110344 (Small).jpg
    160 KB · Görüntüleme: 269
  • 20150823_110405 (Small).jpg
    20150823_110405 (Small).jpg
    178.5 KB · Görüntüleme: 252
  • IMG_6867 (Small).jpg
    IMG_6867 (Small).jpg
    137.1 KB · Görüntüleme: 145
  • IMG_6869 (Small).jpg
    IMG_6869 (Small).jpg
    171.3 KB · Görüntüleme: 263
  • IMG_6870 (Small).jpg
    IMG_6870 (Small).jpg
    189 KB · Görüntüleme: 292
  • IMG_6873 (Small).jpg
    IMG_6873 (Small).jpg
    165.7 KB · Görüntüleme: 157
  • IMG_6875 (Small).jpg
    IMG_6875 (Small).jpg
    159.5 KB · Görüntüleme: 236
  • IMG_6882 (Small).jpg
    IMG_6882 (Small).jpg
    190.2 KB · Görüntüleme: 303
  • IMG_6887 (Small).jpg
    IMG_6887 (Small).jpg
    172.5 KB · Görüntüleme: 269
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım