KAPALI İlginç bir yağ lambası problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Machine

Profesör
22 Eki 2016
92
119
1,060
İstanbul
Geçen günlerde bir tırmanma yolunda yağ lambam yanıp sönmeye başladı, araç ağırdı biraz zorladım her halde dedim sağa çekip yağına baktım yağ seviyesi normaldi. Bir süre daha bekleyip çalıştırdım sorun olmadan yoluma devam ettim düşük devirde...
Ancak o günden sonra motor ısındıktan bir süre sonra yağ lambam yine yandı yolda giderken... İstop edip çalıştırdım, lamba söndü.
Motor yağını değiştim, filtreyi değiştim, yağ basınç müşürünü değiştim. Her şeyi değiştikten sonra eğer sorun geçmemişse tekrarlasın diye bayır çıktım, yüksek devirli gittim... Motorda basınç oluşturarak lambanın yanması için her şeyi yaptım ancak lamba yanmadı ta ki, eve gidip otoparkta aracı park etmeme kadar. Otopark eğimde değil, düz yer, park ettim rölantide çalışırken araç içinde eşyalarımı toplamaya yeltenmiştim ki rölantide çalışırken lamba yandı. Birde şöyle bir şey var, lamba yanıp sönerken istop edip tekrar çalıştırınca lamba sönüyor.
Arabam benimle dalga geçiyor sanırım.

Ne yapacağımı bilmiyorum, yağ pompasında sorun olsa lamba sürekli yanar diye düşünüyorum...

Önerisi olan? :/
 

mehmet87

Takipçi
4 Tem 2019
1
0
10
36
Marka
Audi
2008 model 1.6 alz motor a4 aracım var. benimde ilginç bir yağ ışığı problemim var.çözüm bulamadım, sensör değişti, yağ zamanında değişti. sarı yağ min ışığı benim başımın belası, yağ eksiltmiyor, yolda giderken yağ min ışığı yakıyor, ilk zamanlar sağa çekip kontrol ediyordum alıştım yola devam ediyorum artık, 1000 kilometre yol gittim yandıktan sonra sönmedi, arada aracı stop edip tekrar çalıştırıyorum kesinlikle sönmüyor, eve gelip akşam park ediyorum, sabah yağ çubuğunu çıkarıp yağını kontrol ediyorum sıkıntı yok ideal seviyede, çubuğu silip takıyorum yerine, kontağı açtığımda ışık sönmüş oluyor, yine çıkıyorum yola tam 100 km dolduğunda hiç sekmiyor ( 100 km tek seferde yada bir kaç seferde farketmiyor) sesli bir uyarıyla yağ min ışığını tekrar yanıyor ve kaputu açıp yağ çubuğunu çekene kadar kesinlikle sönmüyor bu kısır döngü böyle devam ediyor. yağı fazla mı koyuyorlar diyorum,castrol edge 5-30 kullanıyorum 4lt koydular. yağ filtresi değişti, 100 km gittim yine yandı sarı yağ min ışığı, pc ile sensörü test ettiriyorum sorun yok, başka hiç bir problem yok, niye tam 100 km de yanıyor ve bir daha sönmüyor, arabayı yakacam bu gidişle:))
Bu konuda bilgisi olan varsa dönüş yaparsa sevinirim. İyi günler dilerim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım